BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Amerika'yı yeniden keşfetmeliyiz"----

"Amerika'yı yeniden keşfetmeliyiz"

Amerika'yı yeniden keşfetmeliyiz
08 Ocak 2016 - 06:45 www.finansgundem.com

Türkiye-ABD ticaret hacminin, potansiyelin çok altında kaldığını belirten Mehmet Şimşek, “Bizim Amerika’yı yeniden keşfetmemiz gerekiyor” dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin, potansiyelin çok altında kaldığını söyledi.

ABD’nin başkenti Washington’nda temasları hakkında Türk basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, verimli görüşmeler yaptığını söyledi.

ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ve Hazine Bakanı Jack Lew ile ikili görüşmeler yaptığını aktaran Şimşek, ABD Ticaret Odası, Amerikan Türk İş Konseyi ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) yetkilileriyle de bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirtti.

Şimşek, şunları kaydetti:

“Büyük bir potansiyel var. Gerçekten her iki ülkenin dış ticaretteki, yatırımlardaki karşılıklı performansları, olması gerekenin belki onda biri bile değildir. Bizim Amerika’yı yeniden keşfetmemiz gerekiyor. Tabii ki Avrupa bizim çekirdek piyasamız, Ortadoğu, Afrika bizim önemli gelişen pazarlarımız fakat hem Asya’yı hem de Amerika’yı uzun süre bizim iş alemi ihmal etmiş. İş aleminin korkmadan cesaretle hem Asya hem de Amerika kıtasına daha çok odaklanması ve ticaretimizin daha da gelişmesi için pazarlarımızın çeşitlendirilmesi için devlet olarak biz çaba göstermeye, destek vermeye hazırız. Kısa ama verimli bir ziyaret oldu.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)