BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAmerikan bankalarından korona kararı: Hisse alımı yerine kredi----

Amerikan bankalarından korona kararı: Hisse alımı yerine kredi

Amerikan bankalarından korona kararı: Hisse alımı yerine kredi
16 Mart 2020 - 03:27 www.finansgundem.com

ABD'nin büyük bankaları aldıkları ortak kararla, Haziran sonuna kadar hisse alımlarını durduracak ve korona virüsten etkilenen işletmeler için bu sermayeyi kullanacak

ABD'nin en büyük bankaları, korona virüsün ekonmiye etkilerini hafifletmek için ortak bir karar aldı.

Bankalar, kendi hisselerini geri almayı 30 Haziran'a kadar durduracaklar. Hisse geri alımına kullanılmayan bu para, korona virüs salgınından etkilenen birey ve işletmelere kredi olarak kullandırılacak. 

Finansal Hizmetler Forumu, ortak karara imza atan sekiz bankanın isimlerini şöyle açıkladı: JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon ve State Street 

Forumdan yapılan açıklamada, “COVID-19 salgını, dünya ve küresel ekonomi için eşi görülmemiş bir zorluk. En büyük ABD bankalarının da müşterilerimizi ve ulusu destekleme konusunda tartışmasız bir yeteneği ve taahhüdü var” ifadesi yer aldı.

Karar, geçen hafta büyük bankaları hisselerini geri almak için fon kullanmayı bırakıp ekonomiyi desteklemeye çağıran bazı ABD milletvekillerinin baskısının ardından geldi. 

Fed'in faizleri sıfıra çektiği saatlerde gelen açıklama için bankalar, "Kararıımız, Fed, Beyaz Saray ve Kongre'nin eylemleriyle tutarlı" ifadesini kullandı. 

JPMorgan'dan ayrıca yapılar bir açıklamada da, bireylere, işletme sahiplerine ve hükümetlere borç vermeyi desteklemek ve “koşullar önemli ölçüde kötüleşse bile” sermaye piyasalarına likidite katmak için ekstra fon kullanacağını söyledi.

Fed faizi sıfıra çekti! Piyasaya 700 milyar dolar

 

Powell: Bu yıl virüs nedeniyle enflasyon baskılanacak

 

Merkez bankalarından ortak swap hamlesi

 

Fed'in faiz kararına rağmen piyasalarda panik sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)