BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAmerikalıların kredi kartı borçları 20 yılın zirvesinde----

Amerikalıların kredi kartı borçları 20 yılın zirvesinde

Amerikalıların kredi kartı borçları 20 yılın zirvesinde
22 Kasım 2022 - 08:10 www.finansgundem.com

Faizlerin artmasıyla birlikte mortgage ve kredi kartı faizlerinin artması birçok Amerikalıyı borç batağına itti. Amerikalıların kredi kartı borçları yüzde 15 artarak son 20 yıldaki en yüksek seviyeye çıktı

1980'lerin başından bu yana en yüksek enflasyon oranının yaşandığı ABD’de halk günlük harcamalarındaki artışlara ve yükselen faiz oranlarına ayak uydurmakta zorlanıyor.

Açıklanan son enflasyon oranı yüzde 7,75 olsa da özellikle metropol kentlerde bu oran tüketicilere çok daha yüksek yansıyor. FED faiz arttırdıkça, federal fon oranları daha da yükseliyor, kredi kartı yıllık Faiz oranları da süratle tırmanıyor.

Daha şimdiden, yılın başında yüzde 16 olan minimum kredi kartı faiz oranı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yüzde 19'a yükseldi.

VOA'dan Can Kamiloğlu'nun haberine göre, yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranları, kredi kartı borcu olan Amerikalıların ödemelerini yapmasını giderek zorlaştırıyor.

Uzmanlara göre, faizlerin artmasıyla birlikte mortgage ve kredi kartı faizlerinin artması birçok Amerikalı'yı borç batağına itti. Yapılan son araştırmada, Amerikalıların kredi kartı borçlarının yüzde 15 arttığı, bu rakamın son 20 yıldaki en yüksek oran olduğu tespit edildi.

New York Federal Merkez Bankası'nın yeni bir raporuna göre, giderek daha fazla sayıda tüketici, geçinmek için kredi kartlarına yükleniyor. Amerikalıların üçüncü çeyrekte toplam kredi kartı borcunun tüm zamanların rekoruna yaklaştığı ve toplamda 930 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

FED uzmanları, fiyatların bir yıl öncesine göre yüzde 8'den fazla artmasıyla dengelerin de değişmesinin şaşırtıcı olmayacağını belirterek, "Asıl test elbette bu borçluların kredi kartlarıyla ödeme yapmaya devam edip edemeyeceklerini takip etmek olacak. Amerikalılar kredi kartı borçlarını ödeyebilecek mi? Ne kadar bir oranı ödemeyi başaracak? Önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz" yorumunu yapıyor.

CreditCards.com kıdemli endüstri analisti Ted Rossman, yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranlarının kredi kartı borcunu ödemeyi her zamankinden çok daha zor hale getirdiği görüşünde. CreditCards.com'a göre, aydan aya kredi kartına borçlanan Amerikalıların yüzde 60'ı en az bir yıldır giderek artan kredi kartı borcu içinde.

Uzmanlar Merkez Bankası'nın enflasyon net biçimde düşme belirtileri gösterene kadar faiz artışının sürdürüleceğini belirttiğine dikkat çekerek, bu nedenle kredi kartı borcu olan Amerikalıların oranının yükselmeye devam edeceği görüşünü dile getiriyor.

ABD 1 milyar dolar harcayacak

 

ABD'de tatil sezonu alışverişlerine enflasyon darbesi

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)