BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmerikalıların ekonomiye bakışı olumluya dönüyor----

Amerikalıların ekonomiye bakışı olumluya dönüyor

Amerikalıların ekonomiye bakışı olumluya dönüyor
09 Şubat 2023 - 18:08 www.finansgundem.com

Amerikalıların yarısı geçen yıldan daha kötü durumda olduğunu söylese de ülke ekonomisinin geleceğine dair iyimserliğini koruyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yüksek enflasyon ve artan işten çıkarmaların yanı sıra ekonomik durgunluk endişeleri de geleceğe dair kaygıları artırıyor. Ancak son yapılan araştırmalar, Amerikalıların geleceğe dair umutlarının arttığını gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amerikalıların yarısı, geçen yıla kıyasla mali açıdan daha kötü olduklarını ifade ediyor. Ancak bu durum, Amerikalıların geleceğe dair daha umutlu olmasını engellemiyor.

Yarısı geçen yıla göre daha kötü durumda

Bloomberg’den Reade Pickert’ın haberine göre, Amerikalıların yarısı, ekonomik açıdan geçen yıla kıyasla daha kötü durumda olduklarını belirtiyor. Çarşamba günü yayınlanan bir Gallup anketine göre, Amerikalıların yarısı mali açıdan bir yıl öncesine göre daha kötü durumda olduklarını söylüyor. Bu oran, 2009'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye karşılık geliyor.

2-22 Ocak tarihleri arasında yapılan ankete göre, düşük gelirli Amerikalıların daha da büyük bir kısmı geçen yıla kıyasla ekonomik açıdan zemin kaybettiklerini söylüyor. Hane geliri 40.000 dolardan az olanların yaklaşık yüzde 61'i, orta ve yüksek gelirli hanelerin ise sırasıyla yüzde 49 ve yüzde 43'ü geçen yıla kıyasla daha kötü durumda olduklarını bildiriyor.

İyimserlik giderek artıyor

Gallup, yüksek enflasyonun, yükselen faiz oranlarının ve düşen hisse değerlerinin muhtemelen Amerikalıların mali durumları üzerinde baskı yarattığını kaydediyor. Bununla birlikte, yanıt verenler, resesyonla ilgili endişelere rağmen, gelecekteki mali durumlarıyla ilgili iyimser olmaya devam ediyor.

Amerikalıların yaklaşık yüzde 60'ı bundan bir yıl sonra daha iyi durumda olacaklarını düşünüyor. Bu oran, farklı gelir gruplarında büyük ölçüde yakın seyrediyor. Gallup, iyimserliğin olağandışı olmadığını söylüyor. Gallup’a göre Amerikalılar, mali durumlarının kötüleşmektense iyileşmesini bekleme eğiliminde.

Gallup'tan Jeffrey Jones, ankete dair yayınladığı raporda, “Bu iyimserlik devam ederse ve tüketiciler buna göre hareket ederse, bu, ekonomik durgunluğun en aza indirilmesine veya önlenmesine yardımcı olabilir” şeklinde konuşuyor.

Amerikalılar kredi kartlarına yükleniyor

 

Amerikalılar 2023 beklentilerinde karamsar

 

Amerikalıların ekonomiden umudu yok

 

Amerikalı yetişkinlerin yarısı ekonomik zorluk içinde

 

Amerikalılar borçlanmaya devam ettiler

 

Amerikalılar uzun süreli bir resesyona hazır değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)