BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerikalılar yüksek enflasyon için siyasetçileri suçluyorlar----

Amerikalılar yüksek enflasyon için siyasetçileri suçluyorlar

Amerikalılar yüksek enflasyon için siyasetçileri suçluyorlar
29 Kasım 2021 - 13:36 www.finansgundem.com

I&I/TIPP tarafından düzenlenen anket, Amerikalıların yüksek enflasyon ve tedarik zinciri problemleri için büyük şirketleri değil Washington'daki siyasetçileri ve Başkan Biden'ı suçladıklarını ortaya koydu.

ABD merkezli I&I/TIPP araştırma şirketi tarafından düzenlenen ankette, "Benzin ve gıda fiyatlarındaki artıştan Washington'daki siyasetçiler ne kadar sorumlu" sorusuna katılımcıların yüzde 69'u fiyat artışları için siyasetçileri suçladı. Siyasetçilerin suçlu olmadığını ifade edenlerin oranı yüzde 21'de kaldı.

Enflasyonun sorumlusunun siyasetçiler olduğunu düşünen Demokratların oranı da yüksek bir seviyede gerçekleşti. Siyasetçileri biraz sorumlu görenlerin oranı yüzde 39, çok fazla sorumlu görenlerin oranı yüzde 32 olarak gerçekleşti.

"Tedarik zinciri sıkıntılarından birinci sırada kim sorumlu" sorusuna ise katılımcıların yüzde 36'sı Başkan Biden ve yönetiminin sorumlu olduğu yanıtını verdi. Hükümetin yaptığı düzenlemelerin suçlu olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 27 olarak gerçekleşti.

Demokrat seçmenlere sorulduğunda tedarik zinciri sorunları için Biden'in suçlayanların oranı yüzde 19, hükümetin düzenlemelerini suçlayanların oranı yüzde 32 oldu.

ECB, enflasyonun tepe noktasına ulaştığını düşünüyor

Fed enflasyonun geçici olmadığını kabul etmeli

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)