BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerikalılar ofise dönmemek için maaş kesintisini göze alıyor----

Amerikalılar ofise dönmemek için maaş kesintisini göze alıyor

Amerikalılar ofise dönmemek için maaş kesintisini göze alıyor
04 Ağustos 2021 - 17:50 www.finansgundem.com

Pandemi kısıtlamalarının azaltılmasıyla patronlar çalışanlarını ofiste görmek istiyor. Ancak çalışanlar ofise dönmemek için maaşlarının bir kısmından feragat etmeyi dahi göze alıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapılan son bir ankete göre, birçok Amerikalı temelli olarak uzaktan çalışmayı bir seçenek sunan bir iş için daha düşük maaş almaya, izin günlerinden vazgeçmeye veya daha fazla saat çalışmayı kabul edebiliyor.

Geçtiğimiz yıl birçok beyaz yakalı bir yıldan uzun süredir tam veya kısmi uzaktan çalışma modeliyle çalışıyordu. Bloomberg International’ın haberine göre aşıların geniş çapta devreye girmesiyle birlikte korona virüsün delta varyantı ABD çapında yayılmasına karşın patronlar çalışanlarını ofise geri çağırmaya başladı. Bazı şirketler çalışanlarını ofise geri çekmek için işe geri dönüş partileri ve ödül etkinlikleri düzenliyor. Ofise dönen çalışanlarına ücretsiz öğle yemeği, çocuk bakımı hatta yoga dersleri sağlayan şirketler dahi var.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göreyse bazı çalışanlarsa patronlarının bu beklentilerine pek sıcak yaklaşmıyor. Çalışanları evde tutan ve ofise gitme motivasyonlarını düşüren sebeplerse sağlık endişelerinden ev içi sorumluluklara kadar oldukça geniş kapsamlı gözüküyor.

Sigorta şirketi Breeze tarafından desteklenen bir internet anketi Amerikalıların %65’inin işlerin tamamen uzaktan çalışma yöntemiyle yapılması halinde maaşlarından %5’lik bir kesintiyi kabul edebileceklerini gösteriyor. %5’lik maaş kesintisi Amerikalı çalışanların birkaç yıllık maaş artışına denk gelen bir rakamı ifade ediyor.

Çalışanların söz konusu tercihi işe gidiş geliş maliyetine bağlı olarak rasyonel bir tercih olarak görülebilir. Geçen yıl yapılan bir araştırmada, insanların evden çalışarak işe gidip gelme masraflarından ayda yüzlerce dolar tasarruf ettiği belirtiliyordu.

Anket firması Pollfish tarafından 20 ve 21 Temmuz'da gerçekleştirilen internet anketinde, "tamamen uzaktan tamamlanabilecek bir işte çalıştıklarını veya iş aradıklarını" söyleyen 1000 kişinin yanıtları yer aldı.

Ankete göre katılımcıların çoğunluğu maaş kesintilerinde %5'ten fazlasını kabul etmeyeceğini söylese de katılımcıların %15'i uzaktan çalışmak için maaşlarının %25'inden vazgeçmeye istekli olacağını söyledi. Katılımcıların yarısına yakını (yüzde 46’sı) uzaktan çalışmak için izin günlerinin dörtte birinden vazgeçebileceği %15’i ise evden çalışabilmek için tüm ücretli izinlerini bırakabileceği yönünde cevap verdi.

Çalışanlara uzaktan çalışabilmek için nelerden vazgeçebilecekleri de soruldu. Katılımcılar yarısından fazlası uzaktan çalışabilmek için bir yıl boyunca Netflix’i, sosyal medyayı veya Amazon’u bırakabileceğini belirtti. Ankete katılanların üçte biri, gelecekteki tüm ulusal ve yerel seçimlerde oy kullanma hakkından vazgeçeceklerini bile söyledi. Z Kuşağı katılımcılarının büyük bir kısmı (yüzde 44’ü) oy kullanma hakkından vazgeçebileceklerini açıklarken İkinci Dünya Savaşı ile Soğuk Savaş arasında doğan katılımcılarınsa sadece %27’si oy verme haklarından vazgeçebileceklerini belirtti.

Microsoft ofislere dönüşü erteledi

 

Ofiste çalışan daha çok maaş alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)