BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerikalılar, Kovid aşılarını kendi ceplerinden ödeyecek----

Amerikalılar, Kovid aşılarını kendi ceplerinden ödeyecek

Amerikalılar, Kovid aşılarını kendi ceplerinden ödeyecek
31 Ağustos 2022 - 15:47 www.finansgundem.com

Amerikalılar yeni yılla birlikte Kovid aşısı ücretlerini kendileri ödeyecek.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Kongre'nin Kovid aşısı satın almaya yetecek parayı bulamaması nedeniyle Amerikalılar Ocak ayında Kovid aşıları ve tedavileri için ödeme yapmak zorunda kalacak.

Fortune’dan Riley Griffin ve Alexander Ruoff’un haberine göre, ABD hükümeti, fon eksikliği nedeniyle Ocak ayında Kovid-19 aşısı satın almayı ve sağlamayı durdurmayı ve Amerikalıların aşılarını sigortacılar aracılığıyla elde etmesine veya kendi ceplerinden ödeme yaparak temin etmesine izin vermeyi planlıyor.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Stratejik Hazırlık ve Müdahale Yönetimi Departmanı’na başkanlık eden Dawn O'Connell'e göre, ABD’li sağlık yetkilileri, hükümetin Kovid aşıları ve tedavilerinin ticari pazara geçiş planlarını görüşmek üzere ilaç üreticileri, eyalet ve yerel sağlık departmanları, sağlık sağlayıcıları ve sigortacılardan oluşan 100'den fazla temsilcinin bir araya geldiği bir toplantı düzenledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, salgın başladığından beri ABD hükümeti ve ilaç şirketleri, tıpkı mevsimsel grip aşılarının dağıtıldığı gibi, federal Kovid aşıları ve ilaçlarının tedarikinden ticari satışlara geçmeyi tartışıyor. Uzun zamandır beklenen değişim, Amerikalıların yakında diğer ürünlerin yanı sıra Pfizer ve Moderna’nın Kovid maliyetleriyle karşı karşıya kalabileceği anlamına gelebilir.

ABD hükümeti ödeme yapmayı durduruyor

O'Connell yayınladığı blog yazısında, “Bu çalışmayı her zaman ticari pazara taşımayı amaçladık ve bir süredir bu geçişi planlıyoruz. Ne yazık ki, geçişi yapmak üzere belirlenen zaman çizelgesi, çalışmayı desteklemek için Kongre'den ek fonlar olmadan ancak son altı ayda hızlanabildi” diyor.

O'Connell, ABD hükümetinin Kovid için yeni fon almasından bu yana 530 gün geçtiğini söylüyor. O'Connell ayrıca, ABD hükümetinin tedarikler tükendiği için 2023 yılının ortalarında Pfizer's Paxlovid gibi Kovid aşıları için de ödeme yapmayı durdurmayı beklediğini söylüyor.

Yeni Kovid fonlarıyla ilgili müzakereler aylardır ilerlemiyor. Demokratlar, devlete yükleneceği endişesiyle 15 milyar dolarlık yeni pandemi fonunu bloke etti. Cumhuriyetçiler ise, Biden yönetiminin göçmenlik politikalarına itirazlarını öne sürerek 10 milyar dolarlık bir paketi desteklemeyi reddetti.

O'Connell, yeni nesil Kovid aşıları, tedavileri ve testleri için acil finansmana ihtiyaç olduğunu söylüyor. Bu süreçte ABD, Omicron ve alt türlerine karşı daha iyi koruma sağlamak için tasarlanmış 171 milyon doz modifiye Kovid aşısı satın aldı. Bu destekleyici aşıların bu hafta içinde kullanıma sunulması ve pandemi boyunca olduğu gibi insanlara ücretsiz olarak verilmesi bekleniyor. Arz, her yetişkine ilaç vermek için yeterli olmasa da, bu aşıların erken talebi karşılayabileceği tahmin ediliyor.

Aşı başına 15-30 dolar arası ücret

Aşı üreticileri, tedarik anlaşmasının boyutuna bağlı olarak ABD hükümetinden doz başına 15 ila 30 dolar arasında bir ücret talep ediyor. O'Connell, ek Kovid fonunun Federal hükümetin tedarik ve dağıtım programlarının düzenli bir şekilde sona ermesine izin vereceğini söylüyor.

ABD, fon eksikliği nedeniyle bazı Kovid ürünlerini ticari pazara geçirmeye başladı bile. Ağustos ayının başlarında, Eli Lilly & Co., ABD hükümeti finansmanı ve satın alımları tükendikçe ilacı kullanılabilir durumda tutmak amacıyla Kovid antikor tedavisini doğrudan sağlık sağlayıcılarına, eyaletlere ve bölgelere satacağını duyurmuştu. Şirket daha sonra, ürünün liste fiyatının doz başına 2.100 dolar olduğunu belirtmişti.

Diğer Kovid aşı ve tedavileri ise yakında ticari olarak satılacak. O'Connell, ABD'nin AstraZeneca Plc'nin Evusheld'inin 2023 yılı başlarında bitmesini, ardından Merck & Co.'nun Lagevrio'sunun da gelecek yılın ilk veya ikinci çeyreğinde hazır hale gelmesini beklediğini söylüyor.

Jill Biden'ın Kovid testi yeniden negatife döndü

 

Üç hastalık aynı anda tek kişide: Maymun çiçeği, Kovid ve HIV!

 

O ülkeye girişte Kovid-19 test zorunluluğu kaldırılıyor

 

Omikron varyantına da iyi gelen Kovid aşısı ilk kez onaylandı

 

Moderna CEO'su duyurdu: Kovid aşısı iPhone gibi güncellenecek!

 

AB: Uyarlanmış Kovid aşıları şimdikilerden daha etkili olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)