BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAmerikalılar gayrimenkulü borsaya tercih ediyor----

Amerikalılar gayrimenkulü borsaya tercih ediyor

Amerikalılar gayrimenkulü borsaya tercih ediyor
06 Nisan 2021 - 13:26 www.finansgundem.com

ABD New York Merkez Bankası’nın yaptığı araştırma ABD’lilerin borsa yerine gayrimenkul yatırımlarını seçtiğini gösteriyor. Gayrimenkullerin sağladığı konfor ve hisse senetlerindeki değişken fiyatlar Amerikalıların bu kararında etkili oldu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senedi sahibi olmakla ev sahibi olmak arasındaki tercih çoğu zaman farklılık gösterir. Amerikalılarsa tercihlerini ev sahibi olmaktan yana kullanıyorlar.

MarketWatch’ta yer alan habere göre, ABD New York Merkez Bankası’nın yaptığı en son araştırma Amerikalı tüketicilerin Kovid -19 sürecinde ev sahibi olma konusundaki tercihlerine ve bu tercihlerin nasıl değiştiğine odaklandı. Araştırmaya katılan bireylere bir ev ya da hisse senedi gibi bir finansal varlık arasındaki tercihlerin hangisinin daha iyi bir yatırım olduğu soruldu. Araştırmada katılımcıların bu kararlarında hangi faktörlerin etkili olduğu da incelendi.

Araştırma sonucunda katılımcıların %90’ından fazlası birincil olarak borsalara yatırım yapmak yerine birincil olarak gayrimenkul sahibi olmayı tercih ettikleri görüldü. Ankete katılanların büyük çoğunluğu emlak gelirlerinden hisse senedi alma fikrine sıcak baktığını belirtti. Katılımcıların %50’sinden fazlası kiralanabilir mülk sahibi olmayı tercih ediyor.

Amerikalıların hisse senetleri yerine konut seçimini tercih etmesinde dile getirilen en yaygın nedenler geliri daha güçlü bir şekilde arttırmak yerine konfor ve istikrarı tercih etmek olarak görülüyor. En sık verilen yanıtlar evlerin “aranan yaşam ortamını” sağlaması ve fiyatlarının “daha az değişken” olmasıydı.

Araştırmalar, konut gayrimenkullerinin, ABD’deki Büyük Buhran haricinde, çoğu ayı piyasasında güçlü bir servet koruma görevi aldığını göstermekte. Örnek vermek gerekirse pandeminin ilk günlerinde S&P 500 endeksi ilk çeyrekte %20’lik bir kayıp verirken Case-Shiller ABD Ulusal Ev Fiyatları Endeksi %1,4 oranında arttı. Buna karşın ABD borsaları pandeminin ilerleyen süreçlerinde hızlı bir toparlanma gerçekleştirdi. Finansgundem.com’un ulaştığı verilere göre S&P 500 Endeksi geçtiğimiz yılın 23 Mart tarihinden bu yana %75’in üzerinde yükseldi.

Bununla birlikte, Amerikalıların 2021'de bir önceki yıla göre gayrimenkul gelirlerini tercih etme olasılığı çok daha yüksekti. Bunun sebebi ülke çapında ev fiyatlarında yaşanan inanılmaz derece hızlı yükselişti.

Ancak araştırmacılar, insanların konut piyasasına karşı tutumlarının pandemi sürecinde değiştiğini tespit etti. Araştırma raporunda, "Konut tercihleri Ekim 2020'de düştü ve Şubat 2021'e kadar Kovid öncesi seviyeye geri döndü" denildi.

Konut alımlarından uzaklaşan tüketici tercihlerdeki bu değişim, ev fiyatlarıyla ilgili endişelerden kaynaklanmıyordu. Bazı Amerikalılar kiralayacakları gayrimenkullerin boş kalması riski hakkında daha fazla endişeli olduklarını dile getiriyorlar. Bununla birlikte, mortgage ödemelerini yapabilme konusundaki endişeler insanların ev sahibi olma eğilimi üzerinde etkili olmuş olabilir.

İnsanların ev sahibi olma eğilimi de cinsiyetlerinin veya eğitimlerinin bir yansıması olabilir. Araştırmaya göre kadınların konut satın almayı tercih etme olasılığı erkeklere göre daha yüksek görülürken, üniversite mezunu olmayanlar da üniversite diploması olanlara göre daha fazla ev sahibi olmayı tercih ettiği belirtiliyor.

Düzenleme beklentisi emlak fiyatlarını artırıyor

 

Kriz kâhininden zincirleme çöküş uyarısı!

 

"İran'ın ihracatı petrol piyasalarında şok yaratmayacak"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)