BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAmerikalılar Avrupa’ya taşınıyor----

Amerikalılar Avrupa’ya taşınıyor

Amerikalılar Avrupa’ya taşınıyor
21 Temmuz 2022 - 18:16 www.finansgundem.com

ABD’de yükselen emlak fiyatları ve doların euro karşısındaki yükselişi Amerikalıların daha rahat bir yaşam için Avrupa’ya göç etmesine sebep oluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalılar ABD’de yaşam maliyetinin ve konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çözümü Avrupa’ya göç etmekte buluyor. Doların euro karşısında değer kazanması ve ABD’de hane halklarını dahi etkileyen siyasi bunalım insanların bu kararındaki en önemli etkenlerden biri.

Bloomberg’ün haberine göre İtalya, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Fransa Amerikalıların en popüler destinasyonları arasında. Uluslararası gayrimenkul firması Sotheby’ın araştırmasına göre Yunanistan’a taşınmak isteyen Amerikalılardan gelen talepler Nisan- Haziran döneminde bir yıl öncesine göre %40 arttı. Emlak firması Knight Frank’ın Gayrimenkul Uzmanı Jack Harris’e göre Fransa ve İtalya’da ise ABD merkezli talepler son üç yılın zirvesinde. Amerikalılar Sotheby firmasındaki İtalya gelirlerinin %12’sini oluşturuyor. Geçen yılın aynı döneminde ise bu oran sadece yüzde 5’ti.

Emekliler ve varlıklı bireyler genellikle Avrupa gayrimenkullerini satın alan Amerikalıların başını çekiyor. Ancak özellikle küçük kasabalardaki ve köylerdeki evlerin fiyatların görece ucuz olması ve uzaktan çalışma uygulamalarının yaygınlaşması ABD’de daha geniş kitlelerin Avrupa tercihini değerlendirmesine sebep oluyor. Genç insanlar ve sıkışık konut piyasasında ev bulmakta zorlananlar Avrupa’ya yerleşmeyi bir seçenek olarak değerlendiriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de suç oranının yükselmesi ve siyasi ayrışmaların hane halklarında etkisini göstermesi daha sakin bir hayat tarzı isteyen Amerikalıların göç etmesindeki etkenlerden biri. Yıl başından bu yana ABD Doları’nın euro karşısında değer kazanması da ekonomik açıdan Amerikalıları destekleyen etkenlerden birisi.

İyi hayat arayışı

Bloomberg’ün haberinde İtalya’da bir ev alan 40 yaşındaki bir Amerikalı Stephanie Synclair’in ifadelerine yer veriliyor. Nisan ayında evini satın alan Synclair bu tercihin uzun zamandır hayali olduğunu belirtiyor.

Synclair, Atlanta'da kendisi ve oğluna dört yatak odalı bir ev kiralamak için ayda 3.000 dolar ödediğini söyledi. İtalya’ya göç eden Amerikalı hazırda 300 bin dolar nakdi olmasına rağmen fiyatların yükselmesiyle Atlanta’da bir ev almasının imkansız hale geldiğine dikkat çekti.

Amerikalı göçmen İtalya'nın her zaman için sevdiği bir ülke olduğunu ve Sicilya'nın Mussomeli kentinde 290 metrekarelik bir evin yanı sıra 75 metre karelik de bir dükkan satın alarak 60 bin euro ödediğini söyledi.

“ABD'deki pazar bu kadar çılgın olmasaydı İtalya'da emlak satın almak için asla arayışa girmezdim” diyen Synclair uzaktan çalışmayı planladığını söyledi. Atlanta'daki bir evin ortalama fiyatı ise, 30 Haziran itibariyle bir önceki yıla göre %19 artışla 404.575 dolara ulaştı. Emlak platformları Zillow ve Idealista’ya göre Sicilya’nın Palermo bölgesinde 75 metrekarelik bir mülk ortalama 86,560 euroya mal oluyor.

ABD merkezli göçmen danışmanlık şirketi ECA International'ın Başkan Yardımcısı Michael Witkowski, "Artan yaşam maliyeti, herhangi bir büyük ABD şehrinde yaşamayı Avrupa şehirlerinden daha pahalı hale getirdi. Pahalı konut fiyatlarının yanı sıra güçlü bir ABD doları ve siyasi gerilimler, Avrupa'nın artan cazibesine katkıda bulunan faktörlerdir" dedi.

 

Güçlü ABD Doları ile seyahat edebileceğiniz en uygun 8 ülke

 

Özgeçmişte asla yapılmaması gereken 5 büyük hata

 

İşte ölüm riskini azaltan 7 sağlıklı alışkanlık!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)