BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerikalı diplomatlar Kabil'den tahliye edildi----

Amerikalı diplomatlar Kabil'den tahliye edildi

Amerikalı diplomatlar Kabil'den tahliye edildi
15 Ağustos 2021 - 18:08 www.finansgundem.com

Amerikalı yetkililer Kabil’deki diplomatların helikopterlerle havaalanına götürüldüğünü açıkladı. Taliban’ın Afganistan’da hızlı ilerleyişinin ardından ülkeye ek Amerikan askeri gönderilmişti.

Amerikalı yetkililer Kabil'deki diplomatlardan oluşan ekibin havaalanından çalıştığını kaydetti.

Gün içinde Amerikan Büyükelçiliği yakınında yükselen duman dikkat çekti. Dumanın nedeni daha sonra anlaşıldı. Büyükelçillik çalışanlarının önemli belgeleri yaktığı kaydedildi.

Bir NATO yetkilisi Avrupa Birliği’nden çeşitli görevlilerin Kabil’de daha güvenli bir yerde çalıştığını kaydetti. NATO, Kabil’de diplomatik varlığının devam ettiğini belirtti ve kentin havaalanının çalışmasının devam etmesine yardımcı olduğunu kaydetti. NATO yetkilisi, kuruluşun Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirmekte olduğunu da belirtti.

NATO yetkilisi, siyasi bir çözüm bulunması yönündeki Afgan çabalarını desteklediklerini, bunun her zamankinden daha acil olduğunu vurguladı.

Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerinin nerdeyse tamamının ülkeden çekilmesinin ardından Taleban’ın ilerliyişi hızlanmış, örgüt birçok bölgeyi çatışmadan ele geçirmişti.

Başkan Joe Biden Cumartesi günü 5 bin askerin daha Afganistan’a gönderilmesine onay vermişti. Askerlerin görevi sivillerin ve askeri peronelin güvenli ve düzenli şekilde Afganistan’dan çıkmalarını sağlamak.

Amerika'nın Sesi tarafından yapılan haberde Biden, yönetimin Katar’daki Taliban yetkililerine Amerikan personelinin hayatlarını riske atmanın güçlü bir askeri yanıtla karşılaşacağını söylediğini belirtmişti.

Blinken: "Afganistan'da kalmak Washington'un çıkarı değil"

Dışişleri Bakanı Antony Blinken Amerika’nın Afganistan’da kalmasının Washington’un çıkarına olmadığını söyledi. Blinken bu açıklamayı CNN televizyonuna yaptı. Blinken, Washington’un dört Amerikan yönetimi boyunca Afganistan hükümetine milyarlarca dolar yatırım yaptığını belirtti ancak Afgan hükümetinin Taliban’ın ilerleyişini durduramadığını kaydetti.

Blinken, Afgan güçlerin ülkeyi savunamadığını söyledi ve bunun kendi tahminlerinden önce gerçekleştiğini de vurguladı.

Taleban’ın ülkede hızlı ilerleyişi Biden’a eleştirilerin yöneltilmesine neden olmuştu. Biden, eski Başkan Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin ülkeden çekilme planına uygun kalmıştı.

İngiliz Parlamentosu, Afganistan gündemiyle erken toplanacak

 

Rusya'dan Afganistan açıklaması

 

Erdoğan: Afganistan'da istikrar için her çabayı göstereceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)