BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerikalı 6 çirkin senatör----

Amerikalı 6 çirkin senatör

Amerikalı 6 çirkin senatör
20 Temmuz 2018 - 10:18 www.finansgundem.com

Türkiye'ye krediyi kısıtlanması isteyen ABD'li 6 senatör yasa taslağı hazırladı.

Altı ABD'li senatör, "Türk hükümeti ABD vatandaşlarının tutukluluk haline son verene kadar" uluslararası finans kuruluşların Türkiye'ye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

Reuters'ın haberine göre, Senatörlerin attığı bu adım çarşamba günü İzmir'de yargılanan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğuna devam kararını izliyor.

Senato dış ilişkiler komitesinin yaptığı açıklamaya göre bazıları Cumhuriyetçi, bazıları da Demokrat Parti'den olan senatörlerin hazırladıkları yasa taslağı "Türkiye Uluslararası Finansal Kurumlar Yasası" adını taşıyor.

İki önemli kuruluşa çağrı: Kredi verilmesine karşı çıkın

Taslak ile Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yönetiminde bulunan Amerikalılara, bundan böyle insani amaçlı olanlar hariç olmak üzere Türkiye'ye kredi verilmesine karşı çıkmaları talimatı veriliyor.

Yasa taslağının metninde, bu kısıtlamanın Türkiye "... (çift uyruklu kişiler ve Türkiye'deki ABD misyonlarında çalışanlar da dahil olmak üzere) Amerikan vatandaşlarının keyfi olarak tutuklanmasına veya hareket özgürlüğünden mahrum bırakılmasına son verene kadar" devam etmesi isteniyor.

İzmir'de 20 yılı aşkın bir süredir yaşayan Brunson, 2016 yılındaki darbe girişiminde FETÖ'ye yardım ettiği ve PKK'ya destek verdiği suçlamaları nedeniyle Aralık 2016'dan bu yana tutuklu olarak yargılanıyor. Hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde Brunson 35 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Mahkeme Brunson davasının bir sonraki duruşmasını 12 Ekim'e ertelemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 20 Temmuz 2018 14:47

    ABD VATANDAŞLARI İSRAİL VATANDAŞLARI İNSAN. DİYERLERİ İNSAN DEYİL. BÖYLE ADİ IKÇI DÜŞÜNCE. BEN GÜÇLÜYÜM BEN ZENGİNİM. BEN NE DERSEM O OLUR.

  • Okie Dokie20 Temmuz 2018 14:59

    Sen İsrail vatandaşlarının ayaklarını yala.

  • Okie Dokie20 Temmuz 2018 13:42

    Fotoğraflarına baktım hiç de çirkin değiller.

  • REZİL ABD20 Temmuz 2018 11:13

    Bu kadar karaktersizlik olmaz.Bizi yıldırmak için yapmadıkları yaptırımlar yok Rabbim bunların üstesinden geldirecek güç verir inşallah!

  • POLAT ALEMDAR20 Temmuz 2018 10:57

    ülkemizdeki tüm pislikleri ile tüm şehitleri sizler ve taşaronlarınız yapmıştır.bunlar asla ve asla dost olmaz biz bunları genlerimize işledik ve günü geldiğinde hesaıbını bir gün soracağız.