BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerican Airlines 5.100 çalışanını işten çıkarıyor----

American Airlines 5.100 çalışanını işten çıkarıyor

American Airlines 5.100 çalışanını işten çıkarıyor
28 Mayıs 2020 - 15:41 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle durma noktasına gelen havayolu şirketlerinden biri olan American Airlines yeni normale ayak uydurmak için çalışanlarının %30’unu işten çıkaracak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

American Airlines, salgının yol açtığı küresel hava yolculuğu talep eksikliğine uyum sağlamak için yönetim ve destek personelinin yüzde 30'unu işten çıkaracak.

Fort Worth merkezli havayolu şirketi yönetim ve personel saflarında halihazırda 17.000 kişiyi istihdam etmekte. İşten çıkarılacak çalışan sayısı ise 5.100 olarak hesaplanıyor. Havayolu şirketi 10 Haziran'a kadar bir satın alma programı sunacak, yeterli kişi gönüllü olmadığı takdirde ise işten çıkarmalara başlayacak.

American Airlines çalışanlarına temmuz ayında işten çıkarılacaklarını bildirecek. Ancak ABD yasaları gereği 30 Eylül tarihine kadar maaş bordrosunda kalacaklar. Havayolu şirketi talep çöküşü sırasında firmanın işgücünü korumak maksadıyla hükümetin sunduğu hibe ve düşük faizli kredilerden 5,8 milyar dolarlık bir likidite sağlamıştı.

American Airlines İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elise Eberwein konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha sınırlı rotalarla ve daha az sayıda uçuşla görece daha küçük bir havayolu şirketi olacağız” ifadelerinde bulundu. Eberwien, “Tercih edeceğimiz sonuç istemediğimiz işten çıkarmaları uygulamak zorunda kalmadan takımımızı düzgün şekilde boyutlandırmaktır. Anca bu bir taahhüt değil bir hedeftir” dedi.

ABD ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5 daraldı

 

Bankalarda ‘ test’ stresi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)