BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"AMB'nin kararı umarım etkili olur"----

"AMB'nin kararı umarım etkili olur"

AMB'nin kararı umarım etkili olur
22 Ocak 2015 - 21:49 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan, AMB'nin aldığı kararın deflasyon karşı etkili olmasını dilediğini belirtti

Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği İsviçre'nin Davos kasabasında Bloomberg HT yayınına katılarak soruları yanıtladı. 

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bugün açıkladığı 1.1 trilyon euroluk varlık alım programı gibi birçok konuya değinen Turhan, gelişmiş ülkelerde deflasyonun çok ciddi bir risk olduğunu belirtti. Turhan "Avrupa'da deflasyon en son isteyeceğimiz şey. AMB'nin aldığı karar deflasyona karşı umarım etkili olur" diye konuştu.

Borsa İstanbul'un Londra Borsası ile yaptığı anlaşmanın kendilerine avantaj sağlayacağını ifade eden Turhan, BIST'in dikey ve yatay entegrasyonu başarabilmiş tek borsa olduğunu dile getirdi. Turhan "Kar marjını bu yıl yüzde 40'ın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. BIST-30 Endeksi, FTSE-BIST-TURKEY Endeksi olacak" dedi.

Türkiye'ye yatırım yapmanın Londra'ya yatırım kadar kolay olacağını söyleyen BIST başkanı, EBRD ile Orta Asya'da yatırım imkanlarını araştırdıklarını belirtti. Turhan, sürdürülebilirlik konusunda BIST'in önemli çalışmaları olduğunu dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)