BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB'nin Eylül'de faiz indirimine gitmesi bekleniyor----

AMB'nin Eylül'de faiz indirimine gitmesi bekleniyor

AMB'nin Eylül'de faiz indirimine gitmesi bekleniyor
27 Haziran 2019 - 08:25 www.finansgundem.com

Ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) gelecek ay faiz indirimi işareti vermesi ve Eylül'de faizi indirmesini bekliyor

Ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), politika yapıcıların Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmak için çabalarını artırması ile birlikte, gelecek ay faiz indirimine gitmeye hazır olduğunun işaretini vermesini ve Eylül'de faiz indirimine gitmesini bekliyorlar.

Ek destek için ilk adım, AMB Başkanı Mario Draghi'nin geçen hafta ekonomik görünüm iyileşme ek teşviklere ihtiyaç duyulacağını söylediği konuşması ile geldi. Draghi, büyük ölçüde ticaret gerilimlerinden kaynaklanan süregelen belirsizliğin, büyümeye ve enflasyona yönelik aşağı yönlü risklerin somutlaşmakta olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin çoğu, AMB Yönetim Konseyi'nin 25 Temmuz'daki toplantıda faizlerin düşebileceğini göstermek için politika dilini değiştireceğini kaydettiler. AMB'nin mevcut politika söylemi, "mevcut seviyelerin en azından 2020'nin ilk yarısı boyunca" sürdürüleceği şeklinde.

Ankete katılanlar, halihazırda rekor düşük seviyede bulunan mevduat oranının Eylül ayında 10 baz puan düşürülerek eksi yüzde 0.5 seviyesine indirilmesini bekliyor. HSBC Aralık ayında aynı oranda bir Faiz indirimi daha beklerken, ABN Amro ikinci indirimin gelecek yılın başında olacağı düşüncesinde. Para piyasaları ise Eylül ayında 10 baz puanlık faiz indirimini fiyatlıyor. (Bloomberg HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)