BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB'de gidişat iyi değil----

AMB'de gidişat iyi değil

AMB'de gidişat iyi değil
02 Mayıs 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

İrlanda devlet başkanı Higgins, Avrupa Birliği'nin "egemen" ekonomik modelinden vazgeçerek, AMB'de reform yapması çağrısında bulundu

Avrupa Birliği'nin "baskın" ekonomik modelinden vazgeçmesi gerektiğini savunan İrlanda devlet başkanı, Avrupa Merkez Bankası'nda reform çağrısında bulundu. İrlanda Devlet Başkanı Michael Higgins, aksi takdirde bölgede toplumsal ayaklanma olacağı ve mevcut meşruiyetin kaybolacağı konusunda uyardı.
İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Higgins, AB'nin ekonomik krize ek olarak bir de "manevi kriz" ile karşı karşıya kalacağının altını çizerek, Avrupalı liderlerin nasıl bir birliktelik istedikleri konusunda bir karar vermelerinin gerektiğini savundu.
"Ya birliksinizdir ya da değil" ifadelerini vurgulayan İrlanda devlet başkanı, ülkeler arası bölünmelere izin veren bir AB'nin geleceği olmadığını dile getirdi.
Sol görüşlü bir şair ve insan hakları savunucusu olan Higgins, İrlanda'nın Ekim 2011'de patlak veren finansal krizi esnasında başkanlık seçimleri tarihinin en geniş kapsamlı desteğiyle başkanlık koltuğuna oturmuştu.
Higgins AB liderlerinin ekonomik krizin idaresinde köklü bir değerlendirme ihtiyacına dikkat çekti.
Tek bir egemen model olmasının sorun teşkil ettiğini belirten Higgins, Yunanistan'daki işsizlik profili ile İrlanda'dakinin farklı olduğunu, bu nedenle de tüm yaklaşımları bir araya getirecek bir çoğulculuğa ihtiyaç olduğunu söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)