BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmbargolara rağmen Rusya'nın petrol geliri artacak----

Ambargolara rağmen Rusya'nın petrol geliri artacak

Ambargolara rağmen Rusya'nın petrol geliri artacak
06 Haziran 2022 - 16:23 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batı'nın politikalarının bir sonucu olarak oluşan fiyat seviyesi göz önüne alındığında bir kayıp yaşamadık. Aksine, bu yıl enerji ihracatından elde ettiğimiz kârı artıracağız" dedi.

Reuters’ın aktardığı habere göre Bosna Sırp Televizyonu’na konuşan Lavrov, “Batı’nın politikaları sonucu oluşan yeni fiyatlar nedeniyle bütçemizde hiç kayıp yaşamadık. Aksine bu yıl enerji kaynaklarımızın ihracatından elde ettiğimiz kârda önemli bir artış bekliyoruz” dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) petrol ambargosu ile ilgili de konuşan Lavrov, “Petrol, genel olarak siyasete konu değil. Zaten satışları artırdığımız alternatif pazarlarımız var” dedi.

EN SERT YAPTIRIM

AB, önceki hafta Rusya’nın ham petrol ithalatına konulacaak ambargo üzerinde anlaştı. Bu, bloğun Ukrayna işgali nedeniyle Moskova’ya yönelik şimdiye kadarki en sert yaptırımı oldu.

Yasak, Rusya’nın 27 ülkeden oluşan bloğa yaptığı ham petrol ithalatının yüzde 90’ını yıl sonuna kadar durdurmayı amaçlıyor.

RUSYA’NIN GELİRİ ARTABİLİR

Bu yılın başından itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında artan ham petrolün varil fiyatı 120 dolarlık seviyesiyle son 13 yılın en yükseğinde bulunuyor.

Aynı şekilde doğalgazın fiyatı da hızla artarken Bloomberg’in hesabına göre Rusya’nın 2021’de doğalgaz ve petrol ihracatından kazandığı toplam 235,6 milyar dolarlık gelirini bu yıl yüzde 20 artırması bekleniyor.

Kuzey Makedonya, Rusya'nın talebini reddetti

 

Rusya'dan hava sahasını kapatan ülkelere tepki

 

Türkiye ve Rusya arasında 19 milyar 792 milyon dolarlık ticaret

 

Rus basını: Türkiye ve Rusya, Ukrayna tahılı için anlaştı

 

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)