BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmbargo 130 bin kişiyi işsiz bırakacak----

Ambargo 130 bin kişiyi işsiz bırakacak

Ambargo 130 bin kişiyi işsiz bırakacak
23 Ağustos 2014 - 11:24 www.finansgundem.com

Rusya'nın Avrupa'dan tarım ürünlerine getirdiği ambargo, bölgede 130 bin kişiyi işinden edecek

Rusya'nın Avrupa'ya uygulayacağı gıda ithalatı ambargosunun faturası ortaya çıktı. Konuyla ilgili ING Bank kapsamlı bir rapor hazırladı. Rapora göre, Rusya'nın ambargosu Euro Bölgesi'nde 130 bin kişiyi işsiz bırakacak. Rusya'nın yaptırımları nedeniyle Avrupa'nın yıllık bazda yaklaşık 6.7 milyar euro zarar göreceği belirtildi. En büyük zararı da Avrupalı KOBİ'lerin yaşayacağı vurgulandı.
 
2 MİLYAR EUROLUK SEBZE-MEYVE
 
Avrupa Birliği'nin Rusya'ya 2013 yılında sattığı meyvenin değeri 1.26 milyar euro. Sebzenin ise toplam değeri 769 milyon euro tutarında. 28 ülkenin oluşturduğu Avrupa Birliği de bu gelişmelere karşı bir önlem hazırladı. Avrupa Komisyonu sektörün kullanması için 125 milyon euro tutarında 'acil' kredi paketini devreye soktu. ING'nin hesaplamalarına göre, Rusya pazarı AB'nin toplam üretimi içinde yüzde 6 paya sahip. GSYH'nın da binde 4'ü büyüklüğünde.
 
KUZEY ÜLKELERİNDE BÜYÜMEYİ % 0.5 ETKİLEYECEK
 
Parasal anlamda en fazla etkilenecek olan ülke ise Almanya. Almanya'nın kaybı 1.3 milyar euro. Polonya da en çok etkilenecek ülkeler arasında. Ancak ambargodan GSYH'si en çok etkilenecek bölge Baltık. Litvanya, Estonya ve Letonya sırasıyla GSYH'de yüzde 0.4, 0.35 ve 0.2 daralma yaşayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)