BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB temkinli----

AMB temkinli

AMB temkinli
05 Haziran 2013 - 13:59 www.finansgundem.com

AMB'nin Euro Bölgesi'nde büyümeyi canlandırıcı yeni önlemlerden şimdilik kaçınacağı tahmin ediliyor

Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü para politikası toplantısı öncesinde hükümetlerin bankaları için ortak güvenlik ağı inşa etme vaatlerinden saptığı endişelerinden ötürü Euro Bölgesi ekonomisindeki büyümeyi yeniden canlandırmak için yeni önlemlerden kaçınması bekleniyor.
Aralarında AMB üyelerinin de yer aldığı Avrupa Birliği yetkilileri tek bir para havuzunu öngören merkezi bir otoritenin kurulması için bastırıyor.
AMB ve birçok analist bu hamleyi Euro Bölgesi'nde istikrar sağlanmasının önemli bir parçası olarak görüyor. Ancak Almanya ve Fransa geçtiğimiz hafta sorunlu bankaların çözümünü ulusal yetkililere bırakarak, ülke temsilcileri kurulunun teşvik edilmesinden yana bir teklif sundu.
Ülke başkentlerinden, yetkileri Avrupa'ya devredecek adımlara dair endişeler, AMB'nin kendi borç krizini çözme çabalarının yetkilileri harekete geçmekten alıkoyacağı korkularını öne çıkarıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)