BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB kararları Merkez Bankası'nın elini rahatlatacak----

AMB kararları Merkez Bankası'nın elini rahatlatacak

AMB kararları Merkez Bankası'nın elini rahatlatacak
11 Mart 2016 - 14:39 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alım miktarını 20 milyar euro artırarak 80 milyar euroya çıkarmasının Türkiye ekonomisi üzerinde olumlu etki yaratması bekleniyor.

London Capital Group (LCP) Piyasa Stratejisti İpek Özkardeşkaya, " Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişlemeyi artırma yönünde adım atması, Merkez Bankası’nın omuzlarından mevcut yükü alarak gevşek para politikasını sürdürme imkanı tanıyacak" dedi. 

AMB'nin parasal genişleme adımının dolaylı olumlu etkilerinin Türkiye ekonomisi üzerinde görülebileceğini belirten Özkardeşkaya, "Ek likidite Türkiye ekonomisini güçlendirebilir. Avro Bölgesinin reel sektör aktivitesi de bu ek likiditeyle büyüme gösterecektir. Kısaca bu büyümenin reel ekonomiye yansıması Türkiye için kısa ve uzun vadeli sonuçlar açısından faydalı olacak" değerlendirmelerini yaptı.

Londra merkezli Oxford Economics Analisti Nafek Zouk ise "AMB'nin parasal genişlemesi, gelişen piyasalara ilişkin risk algısının azaldığı bir zamana denk geldiği için, Türk varlıkları ve Türk lirası kısa vadede mevcut durumdan faydalanacaktır" ifadesini kullandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının AMB’nin parasal genişleme adımını, gelecek dönemde "Türkiye için destekleyici bir faktör" şeklinde değerlendirmesi bekleniyor.

Standards & Poor's (S&P) geçen yıl Ekim ayında yayınladığı bir raporda AMB'nin parasal genişleme programını 2018'e kadar sürdürerek toplam 2,4 trilyon euroya kadar çıkarabileceğini öngörmüştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)