BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAMB, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü----

AMB, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü

AMB, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü
07 Mart 2019 - 16:58 www.finansgundem.com

ECB, bu yıl için büyüme beklentisini yüzde 1,7'den 1,1'e ve enflasyon beklentisini de yüzde 1,6'dan 1,2'ye indirdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ECB'nin faiz oranlarına ilişkin yönlendirmesini değiştirdiği ve bankalara yeni uzun vadeli krediler sunduğu toplantısı sonrası ekonominin görünümüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Analizler orta vadeli enflasyon hedefinin yakalanması için destekleyici para politikasının gerekli olmaya devam ettiğine işaret ediyor" diyen Draghi, bugün alınan kararların manşet enflasyonun yükselmesini destekleyeceğini söyledi.

Büyümeyi azaltan yurt içi faktörlerin etkilerinin azalmaya başladığını kaydeden Draghi; jeopolitik faktörler ve korumacılığın ise güven üzerinde baskı oluşturduğunu anlattı.

Çekirdek enflasyonun cansız olmaya devam ettiğini ve zayıflayan ivmenin enflasyonun hedefe yaklaşmasını yavaşlattığını belirten ECB başkanı, bankanın, 2019 ve 2020 yılları için büyüme tahminini sırasıyla yüzde 1,7'den 1,1'e ve yüzde 1,7'den 1,6'ya indirdiğini; enflasyon tahminini ise yine sırasıyla yüzde 1,6'dan 1,2'ye ve yüzde 1,7'den 1,5'e çektiğini bildirdi.

Faiz oranlarının 2019 sonuna kadar cari seviyelerde kalmasını beklediklerini kaydeden Draghi, vadesi gelen menkul kıymetlerden alınan ana para ödemelerinin faiz artırımına kadar yatırıma yönlendirilmeye devam edileceğini de kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)