BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAMB: Bankalarda Brexit'ten dolayı büyük aksamalar olmaz----

AMB: Bankalarda Brexit'ten dolayı büyük aksamalar olmaz

AMB: Bankalarda Brexit'ten dolayı büyük aksamalar olmaz
16 Ocak 2019 - 13:24 www.finansgundem.com

AMB Yönetim Konseyi Üyesi Nowotny, Brexit'ten dolayı bankalarda önemli aksaklıklar beklemediğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Ewald Nowotny, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından (Brexit) dolayı finans sektöründe "büyük aksaklıklar" beklemediğini söyledi.

Nowotny, Viyana'da Euromoney konferansında yaptığı konuşmada, "Bankacılık açısından Brexit çok büyük bir teknik problem değil, zira çıkabilecek her sonuca göre oldukça iyi hazırlanmış durumdayız. Ancak bu psikolojik bir sorun olabilir. Ve bildiğiniz üzere, ekonomik düşüncenin yüzde 50'si psikolojidir. Bu nedenle, bazı kendi kendini besleyen olumsuz perspektifler yaratabilir" dedi.

Nowortny, Euro Bölgesi'nin "devam eden ancak daha yavaş hızı olan" bir büyüme sürecinde  olduğunu ve rakamların iyi çıktığını, ancak psikolojik tarafın tehlikelerin gelmekte olduğunu gösterdiğini belirtti.

Nowotny, "Halen çok yeterli bir büyüme oranımız var ve çok uzun bir kesintisiz büyüme dönemi geçirdik, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en uzunlardan biri. Bu nedenle, bu yukarı hareketin biraz hız kaybedeceği yolunda bariz bir beklenti var. Ancak hiçbir şekilde resesyon tehlikesi görmüyoruz ya da herhangi bir deflasyon perspektifi yok" şeklinde görüş bildirdi.

Nowotny, "Euro Bölgesi büyümesinde, özellikle ihracat tarafından, bazı zayıflama unsurları temel olarak politika belirsizliklerinden kaynaklanıyor" dedi.

Nowotny, "Euro Bölgesi 2018 enflasyon seviyesi AMB'nin fiyat istikrarı olarak tanımladığı durum ile uyumlu, ancak soru, bunun sürdürülüp sürdürülemeyeceğinde. Çekirdek enflasyon istikrarlı ancak düşüş" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)