BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAmazon’un ilaç hamlesi sağlık sektörünü vurdu----

Amazon’un ilaç hamlesi sağlık sektörünü vurdu

Amazon’un ilaç hamlesi sağlık sektörünü vurdu
19 Kasım 2020 - 17:51 www.finansgundem.com

Amazon’un ABD’deki Prime müşterilerine reçeteli ilaç satmaya başlayacağını açıklamasının ardından sağlık sektörü hisseleri tepetaklak oldu. Sigorta’dan ilaç şirketlerine sektör 22 milyar dolar kaybetti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Önde gelen ilaç mağazaları, ilaç dağıtıcıları ve sağlık sigortacıları Amazon’un ABD'deki Prime müşterilerine reçeteli ilaçlar satmaya başlama planını açıklamasının ardından salı günü yaklaşık 22 milyar dolar kaybetti.

Bloomberg’in haberine göre Amazon’un açıklamasının ardından ABD’li ilaç dağıtım şirketi Walgreens Boots Alliance ve ilaç şirketi CVS Health’in hisseleri Mart ayından bu yana en düşük değerine geriledi. Eczacılık şirketi Rite Aid Corp. hisseleri %17 oranında düştü.

Amazon’un PillPack'i 2018'de yaklaşık 1 milyar dolara satın almasının ardından Amazon'un hamlesine dair beklentiler yükselmişti. Aynı yıl Amazon Warren Buffett’nin şirketi Berkshire Hathaway ve JPMorgan Chase’le beraber hareket ederek sağlık sigortası şirketi Haven Healthcare’i kurmuştu.

Yatırım bankacılığı şirketi Evercore’un Sektörlere Arası İstihbarat Birimi Analisti Elizabeth Anderson Amazon’un bu hamlesinin net bir şekilde olumsuz yansıdığını belirtti. Anderson korona virüs aşısının dağıtımında eczanelerin rolüne ilişkin son olumlu haberleri arkada bırakarak uygun katma değerler konusunda tartışmaları geri getireceğini belirtti. Anderson eczacılar için “Amazon Pharmacy’nin ne kazanacağına karar verilene kadar bu sektör için bir tehlike oluşacağa benziyor” dedi.

Bloomberg verilerine göre Amazon’un açıklamasının ardından Wallgreens Boots hisseleri %10 Rite Aid hisseleri %17 ve CVS Health hisseleri %8,5 oranında düştü. Ayrıca Amazon ve Pill Pack şirketlerinin distribütörü olan Ameicousce Bergen de %3,7 oranında değer kaybetti.

Amazon sigorta şirketi Cigna’yı reçete tasarruf kazançlarını yönetmek konusunda görevlendirmeyi planlıyordu. Ancak Amazon’un açıklaması ardından Cigna’nın da hisseleri sektördeki düşüşten nasibini aldı.

Sağlık sigortası şirketleri United Health Group, Humana ve Anthem hisseleri gün içerisinde en az %2 oranında düşüş kaydetti.

Sigorta sektöründe kayıpların artması bekleniyor

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında sürpriz artış

 

Goldman Sachs’ın kraliçesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)