BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmazon'dan uluslararası grev----

Amazon'dan uluslararası grev

Amazon'dan uluslararası grev
25 Kasım 2022 - 14:02 www.finansgundem.com

Dünya genelinde Amazon çalışanlarının daha yüksek ücret talepleri nedeniyle en yoğun alışveriş günlerinden biri olan Kara Cuma'da (Black Friday) greve gitmesi bekleniyor.

Dünya genelinde 30’dan fazla ülkede planlanan grev çağrısı Make Amazon Pay’den geldi. Sendika 10 dağıtım merkezinde grevlerin planlandığını açıkladı.

Sendika ayrıca Amazon’dan, perakende ve posta ile sipariş sektörü için toplu iş sözleşmelerini tanımasını talep etti. Ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili daha fazla toplu sözleşme çağrısında bulundu.

Reuters’ın haberine göre, Amazon çalışanlarının temsilcisi Monika Di Silvestre, “Amazon ilk defa uluslararası bir grev günü yaşıyor” dedi.

10 bin çalışanını işten çıkaracak

Küresel ekonomide belirsizliğin artmasıyla Amazon'un küresel iş gücünün yüzde 3'üne denk gelen 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı aktarıldı.

Haberde, işten çıkarmaların insan kaynakları, perakende ve yapay zeka destekli sanal asistan Alexa gibi ürünleri içeren cihazlar departmanından olacağı ve bu hafta başlamasının beklendiği kaydedildi.

Amazon tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gerçekleşirse ABD’li şirketin 1994'teki kuruluşundan bu yana en büyük işten çıkarması olacak.

Amazon, 1 trilyon dolar değer kaybetti

 

Amazon, kurumsal işe alımları durdurdu

 

Amazon müşterilere 900 milyon sterlin tazminat ödeyebilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)