BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmazon’dan Kara Cuma öncesi çalışanlara ikramiye----

Amazon’dan Kara Cuma öncesi çalışanlara ikramiye

Amazon’dan Kara Cuma öncesi çalışanlara ikramiye
27 Kasım 2020 - 18:09 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük e-ticaret platformu Amazon çalışanlarının Kara Cuma’da grev yapma tehdidinde bulunması üzerine 500 milyon dolarlık Noel ikramiyesi harcaması yapacağını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gelirlerinin ilk defa 100 milyar doları aşması beklenen bir çeyrekte Amazon, ön cephedeki çalışanlarına tek seferlik Noel ikramiyesi için sadece 500 milyon dolar harcayacağını açıkladı.

Financial Times’ın haberine göre ocak ayına kadar ödenmeyecek olan maaş ikramiyeleri, Kara Cuma alışveriş hafta sonunda grev eylemi planlanması ve sendikalaşma çağrılarının artması üzerine geldi.

E-ticaret grubunun Operasyon Birimi Başkanı Dave Clark,, perşembe günü ABD'de 1 Aralık-31 Aralık arasında tam zamanlı istihdam edilmiş personelin 300 dolar ikramiye alacağını söyledi. Yarı zamanlı çalışanlarsa 150 dolar alacak.

İngiltere'de çalışan işçilerse sırasıyla 300 sterlin veya 150 sterlin ikramiye alacak.

Clark açıklamasında, "Bu harcamayla dünya çapında ekiplerimiz için özel ikramiye ve teşviklere harcadığımız toplam harcamayı 2020 yılında 2,5 milyar doların üzerine çıkarmış oluyoruz. Bu rakama yılın başlarında 500 milyon dolarlık teşekkür ikramiyesi de dahildir" ifadelerine yer verdi.

İkramiyeler depo çalışanları ve teslimat şoförleri için geçerli olacak. Amazon’un ek iş uygulaması Amazon Flex üzerinden çalışan sürücülerse aralık ayında en az 20 saat çalışmaları koşuluyla 100 dolar ikramiye alacaklar.

Amazon'un duyurusu, ABD'li tüketicilerin geçen yıla göre neredeyse yüzde 40'lık bir artışla 10 milyar doları aşan harcama yapmasının beklendiği beklendiği alışveriş günü olan Kara Cuma’nın bir gün öncesinde geldi geldi.

Kara Cuma için 3 önemli tavsiye

 

Londra finans merkezi Fransa’nın saldırısı altında

 

Y ve Z kuşağı pandemi sonrası için 'karma çalışma modeli' istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)