BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmazon'a İran soruşturması----

Amazon'a İran soruşturması

Amazon'a İran soruşturması
02 Ağustos 2017 - 16:32 www.finansgundem.com

Amazon, 2012 ocak ayı ile 2017 haziran ayı arasında İran bağlantılı 25 bin dolar civarındaki ticari faaliyetlerinden dolayı ABD Sermaye Piyasası Kurumu (SEC) tarafından soruşturuluyor

Amazon tarafından kuruma sunulan dosyada, 2012 başı ve 2017 haziran ayları arasında, şirketin İran dışındaki bir İran Büyükelçiliği'ne 25 bin dolar civarında ticari ürün teslim ettiği ve İran hükümetiyle bağlantılı kişilere de 8 bin 100 dolarlık mal sattığı belirtiliyor.

Satılan ticari mallar arasında mücevher, kitap, elektronik, oyuncak, kozmetik, sağlık ürünleri ve bahçe ürünleri bulunuyor.

Amazon tarafından yapılan açıklamada satın almaların, Kongre tarafından ülkeye yönelik yaptırımları belirleyen ve 2012 tarihli İran Tehdit Düşümü ve Suriye İnsan Hakları Yasası kapsamında belirtilen kişilerce yapıldığı söylendi.

HABERİ KENDİ GAZETESİNDE DUYURDU

Yasaya göre İran ile iş yapan halka açık şirketler işlemlerini açıklamak zorunda. Amazon'un sunduğu dosyada, 300 dolar değerindeki bir diğer grup ürünün de hükümetin terörist faaliyetlerinden şüphelenilen kişi ya da gruplarla alışveriş yapılmasını yasaklayan uygulamasına tabi bir kişiye gittiği belirtiliyor. Amazon tarafı ise konuyla ilgili ek bir yorumda bulunmuyor.

Amazon ve İran bağlantılı kişi ve kurumlarla olan alışverişine yönelik SEC soruşturması ilk olarak şirketin kurucusu ve CEO'su olan Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post ve New york Daily Basis'te yer almıştı.

Amazon, ilgili sipariş detaylarını gönüllü olarak Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi ve Ticaret Bakanlığı'nın Endüstri ve Güvenlik Dairesi'ne bildirdiğini belirtiyor. Amerikalı dev internet perakendecisi, cezai sonuçları olmasına yetkililerle tam bir işbirliğine hazır olduğunun da altını çizdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)