BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAman dikkat! 10 kat hızlı yaşlandıran 5 besin----

Aman dikkat! 10 kat hızlı yaşlandıran 5 besin

Aman dikkat! 10 kat hızlı yaşlandıran 5 besin
11 Mart 2022 - 17:46 www.finansgundem.com

Beslenmenin cilt üzerinde etkileri vardır. Bazı besinler genç tutarken bazıları kırışıklığa neden olur. Peki hangi besinler yaşlandırır?


Yaşlanmak herkesin kaderi. Ancak sağlıklı yaşlanmak beslenme tarzıyla yakından alakalı. Peki hangi besinler hızlı yaşlanmaya neden olur? İşte yanıtı... 

Trans yağ

Fast food ürünleri, derin yağda kızartılmış yiyecekler, margarin, konserve ürünler ve tüm abur cuburlarda bulunan trans yağ kalbinizin en büyük düşmanıdır. Buna ek olarak, arter damarlarınızın sertleşmesine ve kan damarlarınızın büzülmesine de neden olur. Bu da kan dolaşımını zayıflatarak erken yaşlanmaya ve kırışıklığa yol açar.

Tuz

Peynir, sucuk, cips, kraker ve mısır gevrekleri gibi sevilerek tüketen yiyeceklerde fazla miktarda tuz bulunur. Fazla tuz tüketimi de vücudunuzun susuz kalmasına neden olur. Bu da cildinizin kırışmasına yol açar ve dolayısıyla daha hızlı yaşlanmanızı sağlar.

Şeker

Kilo almaya, kırışıklığa ve cildinizin sarkmasına neden olan şekerin, genel anlamda sağlığınız için birçok zararı bulunmaktadır. Çok fazla şeker tüketmek, vücudunuzun glikasyon sürecini başlatmasına sebep olur. Bu süreç, cildinizin sıkı olmasını sağlayan kolajenlere zarar verir ve kırışıklık yapar.

Alkol

Alkol, dehidrasyona yani su kaybına neden olur. Bu yüzden fazla miktarda alkol tüketmek yaşlanmayı hızlandırır. Cildinizi kurutmanın yanı sıra, karaciğerinizde toksin birikimine neden olarak kırışıklığa ve cildinizde solgunluğa yol açabilir. Kolajen kaybına da yol açan alkol, cildinizin esnekliğini azaltır ve kızarıklık yapar.

Alkol aynı zamanda, hücre yenilenmesi için esas olan A vitamini kaybı da yaratır. Alkol tüketeceğiniz zaman ilave şeker içermeyenlerini tercih etmelisiniz. Ayrıca, alkol tüketirken yanında mutlaka su içmeye de dikkat ettiğinizden emin olmalısınız.

Kahve

Kahve, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu da vücudunuzdaki sıvının aşırı derecede boşaltımına ve cildinizin nemsiz kalmasına neden olabilir. Böylelikle cildinizde kuruma ve hassaslaşma oluşur. Bunu önlemek için tükettiğiniz kahve oranında su içmeye özen gösterin. (1 fincan kahveye karşılık 1 bardak su içmek gibi.)

Kovid, beyni 10 yaş yaşlandırıyor

 

Avrupa yaşlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)