BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Amacımız Euro'da kalmak"----

"Amacımız Euro'da kalmak"

Amacımız Euro'da kalmak
07 Temmuz 2015 - 20:03 www.finansgundem.com

Yunanistan’ın İdari Reform Bakanı George Katrougalos: "Anlaşmanın çok hızlı olmayacağı açık. Amacımız Euro’da kalmak."

Yunanistan’ın İdari Reform Bakanı George Katrougalos müzakerelerde anlaşmanın çok hızlı olmayacağını belirterek, "Amacımız Euro'da kalmak, buna yardımcı olacak bir anlaşmaya varmak" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Katrougalos, "Anlaşmanın çok hızlı olmayacağı açık. Amacımız Euro’da kalmak, buna yardımcı olacak bir anlaşmaya varmak. Bankaların en kısa zamanda normale dönmesini bekliyorum. Bankaların normale dönmesi ise Avrupa Merkez Bankası’nın kararına bağlı" ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın Euro Bölgesi ülkelerine verdiği teklifin, referandum öncesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın kreditörlere gönderdiği mektupla benzerlik taşıyıp taşımadığı sorusu üzerine Katrougalos, "Müzakerelerde karşı taraf da benzer şekilde davranırsa imtiyazlar da bulunmaya hazırız. Bizim için temel meselelerden biri borcun hafifletilmesidir" dedi.

Katrougalos, "Borcumuzun yeniden yapılandırılarak Avrupa Merkez Bankası’ndan tahvillerin ESM (Avrupa İstikrar Mekanizması’na) aktarılması için öneride bulunduk. Birçok olasılık var. Sadece gerekli olanın siyasi istek olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.

Yunan bankalarının içinde bulundukları zor durumda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Katrougalos, "Avrupa Merkez Bankası’nın sisteme likidite enjekte etmesini bekliyoruz. Çünkü bankalarımızın borç ödeyebilme sorunu yok. Bankalarımızın sadece likiditeye ihtiyacı var. Bu problemin çözümü kolay. Bu hafta içerisinde bir anlaşmaya varılmasını bekliyorum" dedi.

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasını Yunanistan hükümetinin gündeminde olup olmadığının sorulması üzerine ise Katrougalos, "Yunanistan’ın Euro’dan çıkması (Grexit) bizim için kabul edilebilir bir senaryo değil" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)