BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlzheimer'a çare olacak ilaç----

Alzheimer'a çare olacak ilaç

Alzheimer'a çare olacak ilaç
29 Mayıs 2021 - 19:18 www.finansgundem.com

Alzheimer hastalığını yavaşlatabilecek ilk ilaç ABD'den onay bekliyor. ABD'de onay alınırsa, 'büyük umut' sağlayacak tedavi, 2022'ye kadar Ulusal Sağlık Hizmeti'nde yerini alabilir

Alzheimer hastalığının yarattığı sorunları yavaşlattığı iddia edilen ilk ilaç, ABD'deki denetimciler tarafından onaylanırsa, 2022 yılına kadar İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmeti'nde yerini alabilir.

Biogen, aducanumab isimli ilacının gelecek ay yeşil ışık yakılması halinde Alzheimer hastalığının erken evrelerinde hastaların "klinik anlamda kötüleşmesini azaltacak" ilk tedavi olacağını söylüyor.

Tedavi, İngiltere'de yaşayan yaklaşık 1 milyon kişiyi etkileyen ve 2020'de EastEnders oyuncusu Dame Barbara Windsor'un ölümüne yol açan bu en yaygın demans biçiminin erken aşamalarındaki hastalara yeni bir umut sunuyor.

Yaklaşık 20 yıldır çıkan ilk yeni Alzheimer ilacı olarak çığır açma potansiyeline sahip bu tedavi, hastalığı iyileştirmiyor veya tersine çevirmiyor ancak rahatsızlığın kötüleşmesi oranını biraz yavaşlatabileceği umuluyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), ilacın kullanımının onaylanıp onaylanmayacağına 7 Haziran'da karar verecek.

The Daily Mirror'a göre onay alınırsa, ilacın kullanımına sonbahara kadar İngiltere'de izin verilebilir ve ilaç gelecek yıl Ulusal Sağlık Hizmeti'nde sunulabilir.

İngiltere Alzheimer Araştırmaları araştırma direktörü Susan Kohlaas, bu potansiyel tedavinin “büyük umut” vaat ettiğini söyledi.

Kohlaas, The Daily Mirror'a şunları söyledi:

Demans için hastalığı modifiye edici ilk tedavilerin ortaya çıktığını görmeye başlamamız gerçekten önemli. Bu, tüm araştırma alanını değiştirme konusunda gerçekten önemli bir adım olabilir.

Demans hafızayı, düşünme hızını, konuşmayı, ruh halini ve hareketi etkileyebilecek beyin işlevinde sürekli bir düşüşe neden olur.

Massachusetts merkezli Biogen şirketi tarafından geliştirilen aducanumab, beyinden beta-amiloid adı verilen bir proteinin zararlı kümelerinin temizlenmesini sağlamayı amaçlıyor.

Klinik çalışmalar, ilacın başlangıçta işe yaramadığı gözlemlenince geçen yıl durdurulmuştu.

Ancak Biogen daha sonra sonuçların ilk analizinin "yanlış" olduğunu ve ek veri kümelerinin ilacın yüksek dozda etkili olduğunu gösterdiğini söyledi.

Çin aşısında kritik sonuçlar: Can kaybında yüzde 97 etkili

Almanya'da hızlı test vurgunu

Karantina süreleri uzatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)