BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAlzheimer hastalarına özel banka kartı----

Alzheimer hastalarına özel banka kartı

Alzheimer hastalarına özel banka kartı
14 Temmuz 2022 - 18:02 www.finansgundem.com

İngiltere’de bir fintek girişimi demans hastalarının güvenli alışveriş yapabilmesini sağlayan bir banka kartı uygulaması tasarladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz girişimci Jayne Sibley Alzheimer hastası olan anne-babasının sorunlarını göz önünde bulundurarak Sibstar adında bir banka kartı girişimini başlattı. Finextra’nın haberine göre Mastercard desteğiyle oluşturulan esnek hesap kartı mobil uygulama desteği de sağlıyor. Sibstar demans hastalığı ile mücadele edenlere ve ailelerine para yönetimi ve harcama konusunda destek olmayı hedefliyor.

Babası bir huzurevinde yaşayan Sibley annesi June’un parasını yanlış yönettiğini fark ettiğini belirtiyor. ATM’lerden birkaç kez para çeken demans hastası anne daha sonra çektiği parayı kaybediyor ya da dağıtıyormuş. Sibley annesinin sık sık telefon dolandırıcılarının kurbanı olduğunu da söyledi.

Birkaç İngiliz bankası halihazırda demansla mücadele eden müşterileri için bakıcı kartları hazırlasa da Sibley annesinin bir miktar özerkliğini korumasını sağlamak istemiş. Fintek girişimcisinin bunun için hazırladığı ürünse Sibstar.

Sibstar uygulaması ön ödemeli hesap kartı ve karta bağlı mobil uygulama üzerinden çalışıyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, hesap kartı, demans hastalarının hesaplarına erişim sağlamasını ve güvenli harcama yapılabilmesini hedefliyor. Uygulama aracılığıyla harcamaların nasıl ve nerede kullanılabileceği yönetilebiliyor.

Sibley ürünle ilgili açıklamasında, “Paraya erişebilmek, demans ile yaşayan insanların topluma bağlı kalmalarını sağlar. Bu sadece bakkala uğramak ya da mutfak alışverişi yapmakla ilgili değildir. Alışveriş aynı zamanda bir kasiyerle sohbet edebilmek veya bir komşuyla karşılaşmak için fırsat yaratır” ifadelerine yer verdi.

Sibstar, sevdikleri için geri ödeme veya tazminat peşinde koşan ailelerin yükünü hafifletmeye yardımcı olmak için de tasarlanmış. Aylık 4,99 sterlin ücret olan banka kartı uygulaması net kârının %7,5’ini uygulamayı destekleyen yardım kuruluşu Alzheimer Derneği’ne vermeyi taahhüt ediyor.

Banka kartı taşımaya son parmakla ödeme!

 

Kartlı ödemelerde işlem limiti arttı

 

Dünyanın ilk kripto ödeme kartı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)