BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAltun: Türkiye giderek büyümeye ve güçlenmeye devam edecek----

Altun: Türkiye giderek büyümeye ve güçlenmeye devam edecek

Altun: Türkiye giderek büyümeye ve güçlenmeye devam edecek
01 Eylül 2021 - 17:47 www.finansgundem.com

İletişim Başkanı Altun, "Koronavirüsün getirdiği ekonomik dalgalanmalara rağmen, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 ile tarihi bir büyüme gerçekleştirerek Cumhuriyet tarihinin en büyük çeyreklik büyüme oranına ulaşmıştır" dedi.

Türkiye ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 büyüdü.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, büyüme oranıyla ilgili açıklama yaptı.

"Yüzde 21,7'lik büyüme ile en büyük çeyreklik büyüme oranına ulaşıldı"

Altun, "Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgının getirdiği ekonomik dalgalanmalara rağmen, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 ile tarihi bir büyüme gerçekleştirerek Cumhuriyet tarihinin en büyük çeyreklik büyüme oranına ulaşmıştır" dedi.

İhracatımız 55 milyar dolara ulaştı

"TÜİK’in açıkladığı veriler, ülkemizin üretim ve ihracat temelli nitelikli bir büyüme içinde olduğunu göstermektedir" diyen Altun, şöyle devam etti:

"Hizmet, sanayi, bilgi ve iletişim, sosyal hizmet faaliyetleri, inşaat, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörleri büyümeye en çok katkı sağlayan sektörlerdir. 2020’nin ikinci çeyreğine göre bu yıl; mal ve hizmet ihracatı yüzde 59,9, iş gücü ödemeleri yüzde 36,1 arttı. İhracatımız ise yüzde 69,7 artarak 55 milyar dolara ulaştı."

Türkiye büyümeye devam edecek

Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini söyleyen Altun, "Tüm bu veriler, iş gücü ödemelerindeki artışın istihdamın artmasına katkı sağladığı, bunun yanında üretimin ve ihracatın arttığını göstermektedir. Bu noktada, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliği ve vizyonu doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere ekonomi yönetimimizin başarılı politikalarıyla Türkiye, giderek büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı. 

Türkiye, ikinci çeyrekte yüzde 21.7 büyüdü

Bakan Elvan'dan 'büyüme' açıklaması

Bakan Muş: İhracatın büyümeye katkısı 23 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)