BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltının Ramazan sonrası rotası----

Altının Ramazan sonrası rotası

Altının Ramazan sonrası rotası
08 Ağustos 2013 - 18:40 www.finansgundem.com

Herkesin merak ettiği sorunun yanıtını Garanti Yatırım Döviz ve Emtia Analisti Gökalp İçer verdi…

Altın bayramdan sonra ne olur?

Garanti Yatırım Döviz ve Emtia Analisti Gökalp İçer, "Emtia fiyatlarının ve gelişmekte olan piyasa para birimlerinin de hala baskı altında olduğunu görüyoruz. Bu yöndeki fiyatlamanın yıl sonuna doğru devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.
Altn fiyatlarının ramazan ayında nasıl olduğu ve ramazan sonrası ne yönde değişeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçer, ramazan ayında ons fiyatında 1.180 dolar gibi rekor düşük seviyelerin görüldüğünü anımsatarak, fiziki altına getirilen kısıtlamalar ve vadeli piyasadaki rekor kısa pozisyonlar sebebiyle düşüşlerin sürdüğünü anlattı.
Hindistan'ın ardından Pakistan'ın da altın alımlarına sınırlama koymasının fiziki altın talebinde bir miktar baskı unsuru olduğunu aktaran İçer, "Yılın ikinci yarısında Çin'de fiziki talepte artış görülse de toplam talebi nisan ayındaki seviyelere çıkaramadığı görülüyor. FED Başkanı Bernanke'nin senatoda yaptığı genişlemeci konuşmanın ardından yükselen altın fiyatları, ay ortasında 1.350 dolar seviyesini test etmişti" ifadelerini kullandı.
Gökalp İçer, son açıklanan verilerin ve açıklamaların ardından gerilemenin bir miktar daha sürdüğünü dile getirerek, ABD ekonomik göstergelerinde, büyüme verilerinde, konut piyasasında, tüketici güven endeksinde, perakende satışlarda ve dayanıklı tüketim mal siparişlerinde toparlanmanın devam ettiğini, bu sebeple FED'in yıl sonuna doğru tahvil alımlarında kısıntıya gideceği beklentisinin korunduğunu belirtti.
İçer, FED'in 2015 ortasına kadar düşük faiz politikasını devam ettirmesi beklense de doların küresel olarak güçlü seyretmesine yol açan sürecin ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin hala yüzde 2,50 seviyesinin üzerinde seyretmesine yol açtığını kaydederek, "Emtia fiyatlarının ve gelişmekte olan piyasa para birimlerinin de hala baskı altında olduğunu görüyoruz. Bu yöndeki fiyatlamanın yıl sonuna doğru devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)