BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAltının rallisi yeni başlıyor----

Altının rallisi yeni başlıyor

Altının rallisi yeni başlıyor
09 Temmuz 2020 - 16:05 www.finansgundem.com

Altın fiyatları yıl başından itibaren yüzde 20 artarken uzmanlar sarı metalinin rallisinin yeni başladığını düşünüyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın korona virüs pandemisi, ABD – Çin gerginliği gibi riskler ve düşük faiz, bol likidite ortamı gibi destekleyici unsurların etkisiyle yıl başından bu yana yüzde 20'ye yakın yükseliş kaydetti.

Kasım 2011'den bu yana ilk kez Çarşamba günü ons fiyatı 1,800 doları aşan güvenli metale olan ilgi sürerken, birçok kurum destekleyici küresel koşullardan dolayı yükselişin sürmesini bekliyor.

Bu yılın ikinci yarısına ilişkin fiyat hedefini 1,800 dolardan 1,900 dolara yükselten UBS'in raporunda “Kısa vadede pek çok belirsizlik bizi altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğine giderek daha fazla ikna ediyor.” dendi.

Bankanın analistleri Wayne Gordon ve Giovanni Staunovo'nın 2 Temmuz'da kaleme aldığı rapora göre kurumun 2021 Haziran sonu tahmini 1,800 dolarda kaldı. Raporda, “Biz ABD seçimi, ABD – Çin gerginlikleri, korona virüs endişeleri gibi ikinci yarı riskleri ve bu üç riskin merkez bankası adımlarının habercisi olması nedeniyle altının hedge özelliklerini vurguluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Macquarie Group Ltd. analistlerinin notuna göre kurum 2021'in ilk çeyreğinde ortalama altın fiyatları 1,82 dolara tırmanmaya hazırlanıyor.

Altının kısa vadede jeopolitik gerginlikler ve Hong Kong ile ilgili yeni güvenlik yasasından destek aldığı vurgulanan notta, piyasaya yön veren ana unsurun hala ABD gayrimenkul piyasası olduğu ifade edildi.

Bankaya göre değerli metal gelecek yılın ilk çeyreğinde kısa bir süre için 2 bin dolara doğru tırmanabilir.

Altın, riskten kaçışla 9 yılın zirvesine tırmanıyor

İkinci dalga endişesi altını rekora taşıdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)