BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltının gramı tarihi zirvesine yaklaştı----

Altının gramı tarihi zirvesine yaklaştı

Altının gramı tarihi zirvesine yaklaştı
24 Şubat 2016 - 19:01 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle 118,64 lirayı görerek tarihi zirvesine yaklaştı

Altının gram fiyatı 11 Şubat'ta uluslararası piyasada ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 118,92 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Geçen hafta içinde 118 lirayı aşarak tarihi zirvesini test eden altının gramı fiyatı, bugün de yükseliş eğilimindeki ons fiyatı ve dolar kurunun desteği ile yüzde 2 değer kazanarak 118,64 liraya kadar çıktı. 

Küresel piyasalarda, dün İran ve Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarıyla düşüşe geçen petrol fiyatları, risk iştahının azalmasına ve yatırımcıların güvenli liman varlıklarına olan talebinin artmasına neden oldu. Güvenli liman talepleriyle yükselişe geçen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 2'ye yakın artışla 1.250 dolardan alıcı buluyor. 

Analistler, petrol fiyatlarının seyrinin küresel piyasalarda yatırımcıların risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini ve düşen petrol fiyatlarının altın talebini artırdığını belirterek, altının gram fiyatında 118,80 lira seviyesinin, ons fiyatında ise 1.255 dolar direncinin takip edileceğini ifade ediyor. 

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 195 liradan, Cumhuriyet altını ise 790 liradan satılıyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)