BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarAltından daha iyi: Bitcoin savunması!----

Altından daha iyi: Bitcoin savunması!

Altından daha iyi: Bitcoin savunması!
14 Ekim 2021 - 12:13 www.finansgundem.com

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'ın Bitcoin'in beş para etmediği yorumunun ardından, iki ünlü milyarder en büyük kripto parayı savundu.

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'ın Bitcoin'in beş para etmediği yorumunun ardından, iki ünlü milyarder en büyük kripto parayı savundu. Diğer yandan milyarderler, Ether'in daha çekici özellikleri olduğunu düşünüyor.

Starwood Capital Group Kurucu Ortağı Barry Sternlicht, CNBC'nin Squawk Box programında gerçekleştirdiği röportaj sırasında asıl "beş para etmez" olanın altın olduğunu ve batı yarımküredeki tüm ülkelerin sonsuz miktarda para basması nedeniyle Bitcoin'e yatırım yaptığını açıkladı.

Starwood Capital Group yoluyla gayrimenkul sektörüne yaptığı yatırımlar ile bilinen Sternlicht, tahminlere göre 4,4 milyar dolar civarı net değere sahip. 1991 yılında kurulan yatırım şirketinin yönetilen varlıklarının 95 milyar dolar civarı olduğu söyleniyor.

Sternlicht, Jamie Dimon'un BTC'nin "beş para etmediği" yönündeki açıklamaları hakkında düşüncelerini paylaştı ve şöyle dedi:

Altın da bir bakıma değersiz, gümüş de öyle. Endüstriyel kullanım alanları var, fakat bu kullanım alanları çok dar. Bitcoin'e yatırım yapıyorum, çünkü ABD hükümeti ve batı yarımküredeki tüm hükümetler, sonsuz para basıyor.

Net değeri 4,3 milyar dolar olan Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban da benzer görüşler aktardı. Cuban, BTC'nin "altından daha iyi" olduğunu, yine de yatırım olarak en fazla yükseliş potansiyeline sahip olanın Ethereum olduğunu düşündüğünü söyledi.

BTC'yi altına tercih etse de, Sternlicht de Ethereum'u destekliyor ve şöyle diyor:

Bitcoin aptalca bir kripto para, değer saklama aracı olmaktan başka bir amacı yok ve çok fazla dalgalanıyor. Sahibi olduğum Ether ise programlanabilir Bitcoin gibi ve sistemi üzerinde oluşturulmuş tonlarca kripto para var.

Dev bankanın CEO'suna göre Bitcoin "beş para etmez"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)