BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltındaki yükseliş balon mu?----

Altındaki yükseliş balon mu?

Altındaki yükseliş balon mu?
27 Ağustos 2020 - 11:44 www.finansgundem.com

Carillon Tower Advisers Inc. portföy uzmanı Matt Orton, altına olan yükse ilginin etkisiyle artan fiyatlarının teknoloji hisselerinden daha büyük bir balona neden olduğunu söyledi

Carillon Tower Advisers Inc. portföy uzmanı Matt Orton, güvenli liman altındaki bu yıl yaşanan hızlı yükselişle ilgili eleştiride bulunan sayıca az uzmanlardan biri. Orton, altına olan ilginin teknoloji hisselerinden daha büyük bir balona neden olduğunun altını çiziyor.

Teknoloji hisselerinde yükseliş bekleyen Orton, altın fiyatının temel göstergelerden koptuğunu düşünüyor. Orton, bir mülakatta "Fon girişlerinin altına ne kadar ilgi ve/veya spekülasyon olduğunu gösterdiğini" belirtti.

"Herkes teknoloji hisselerindeki balonla ilgili konuşuyor. Ancak teknoloji sektörü bu şirketlerin birçoğunun Kovid esnasında pazar paylarını artırabildikleri için yükseliyor. Ayrıca teknoloji şirketleri güçlü kârlara sahip. Bu da büyüme profillerinine daha fazla görüş netliği kazandırıyor." dedi.

Diğer yandan yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendiren risk unsurlarının gevşemesi halinde altındaki yükselişin "raydan tamamen çıkabileceğinin" altını çizen Orton, bu ihtimale ilişkin düşük faizleri ve zayıf ABD Doları'nı işaret etti.

Orton, yatırımcılara altın almak yerine portföylerini çeşitlendirerek hedge etmeyi tavsiye ediyor. Aynı zamanda yatırımcılara ihtiyaç halinde kullanılabilecek bir miktar nakit tutmayı öneriyor.

"Taktiksel varlık dağılımı" olarak uygun bir çeşitlendirme ile hisse senetlerinde ağırlık artırmayı tavsiye eden Orton, teknoloji ve sağlık hizmeti sektörlerini tercih ediyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)