BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yükseliş sürüyor----

Altında yükseliş sürüyor

Altında yükseliş sürüyor
18 Mayıs 2022 - 11:15 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 931,3 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.527 lira, Cumhuriyet altını 6.239 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki düşüşe karşın, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,7 artışla 927,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,4 artışla 931,3 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.527 lira, Cumhuriyet altını da 6.239 liradan satılıyor.

Dün, önceki kapanışına göre yüzde 0,5 değer kaybıyla 1.815 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yatay seyirle 1.815,6 dolardan işlem görüyor.

Analistler, yüksek enflasyona dair beklentiler nedeniyle ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere bankaların daha da şahinleşeceği beklentisinin resesyon ihtimalini güçlendirdiğini belirterek, jeopolitik risklerin de etkisi ile emtia piyasalarında oynaklığın devam ettiğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı açıklamalar da agresif faiz artırımlarının devamına işaret etti. Enflasyon düşene kadar faiz artırımına devam edeceklerini belirten Powell, "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmeliyiz. Eğer bunu göremezsek, o zaman daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek." diye konuştu.

Bugün G7 Maliye Bakanları Zirvesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin yapacağı açıklamaların piyasaların odağında yer aldığını aktaran analistler, veri gündeminde ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.800 ve 1.780 doların destek, 1.850 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Dün tepki alımlar ile beraber 1836.13$ seviyesine kadar yaşanan yükselişe rağmen tepki atakları zayıf kaldı ve Ons/Altın günü %0.49 oranında değer kaybı ile 1815.04$’dan tamamladı. Ara direnç olarak gördüğümüz 1833$ seviyesinin üzerinde kalınamaması zayıf görünümü arttırırken, son günlerde toparlanma çabası olan kısa vadeli göstergelerde de güç kayıpları görülüyor. 1833$ direncinin altında yaşanacak gün içi hareketlerde ise 1810$ seviyesi ilk destek olarak takip edilebilir. Gram/Altın’da tepki atakları dün hız kazanırken, 934TL seviyesine kadar yükseldikten sonra %1.71 değer kazanımı ile 927.85TL’den kapanış gerçekleşti. Dün yaşanan yükseliş sonrasında 930 TL seviyesinin üzerinde gelen satışların bu günün ilk saatlerinde de sürdüğünü görüyoruz Gün içi grafiklerde göstergelerin zayıflıyor olması geri çekilme eğiliminin devam edebileceğini gösterirken, 915TL ara desteğinin kırılması gevşeme eğilimini hızlandıracaktır.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1823 seviyelerinde açılış yapan ons altın, öğleden sonra 1835 seviyelerine kadar bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleştirdi ve daha sonra %1’in üzerinde değer kaybederek günü 1813 seviyesinden kapattı. Dün gözler FED Başkanı Powell’ın açıklamalarındaydı. Fed Başkanı Powell yaptığı açıklamada; enflasyonun yüksekliğine vurgu yaparken, enflasyon düşene kadar faizi daha sert bir biçimde artıracaklarının altını çizdi ve enflasyon hedefi için %2’nin altını göstererek sıkı para politikasına devam edeceklerini belirtti. Powell aynı zamanda tedarik zincirindeki sıkıntılardan da bahsederek bu konunun piyasalara oldukça zarar verdiğini belirtti. Özetle bu açıklamalar sonrası Fed’in daha şahin sıkılaşma adımları atabileceği beklentileri oluştu ve bu durum herhangi bir Faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşmasına neden oldu. Yeni güne 1813 seviyelerinden başlayan on altında piyasalar 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İnşaat İzinleri verisini takip edecek. 12:00’da ise Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi günün bir diğer önemli ekonomik verisi olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1830 – 1850 – 1865 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1800 – 1785 – 1765 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL 16 sınırına yakın

 

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri ile karışık seyir

 

Bitcoin kritik seviyeyi zorlamaya devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)