BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yükseliş sürüyor----

Altında yükseliş sürüyor

Altında yükseliş sürüyor
20 Ocak 2022 - 11:37 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 799 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.310 lira, Cumhuriyet altını 5.353 liradan satılıyor

Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,8 yükselişle 795,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 atışla 799,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.310 lira, Cumhuriyet altını da 5.353 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dünkü yüzde 1,6'lık yükselişin ardından bugün 1.840 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.

Analistler, dün Biden'ın, Rusya-Ukrayna arasında jeopolitik risklerin artabileceğine dair açıklamaları sonrası altının ons fiyatının yükselişe geçtiğini belirterek, bu yükselişin yurt içinde altın fiyatlarına sınırlı yansımasının dolar kurundaki düşüşten kaynaklandığını ifade etti.

Küresel pay piyasalarının şahinleşen merkez bankaları ve artan jeopolitik risklerle karışık bir seyir izlediğini aktaran analistler, bugün yurt içinde gözlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildiğini bildirdi.

Analistler, bugün ayrıca yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarının yanı sıra Euro Bölgesinde enflasyon, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve Philadelphia Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların direnç, 1.835 doların destek konumunda bulunduğunu söyledi.

A1 Capital bülteninde,'Ons/Altın ‘da dün alım iştahının güçlendiği görüldü. Son dönemde kritik nokta olarak gördüğümüz 1834$ direnci kırılırken, %1.59 oranında değer kazanımı ile 1842.62$’dan kapanış gerçekleşti. Bugün gerçekleşecek kapanışönümüzdeki günler açısından yönde belirleyici olacak. 1834$ seviyesinin üzerinde kalıcı olunabilmesi Ons/Altın da kısa vadeli hareketler açısından 1877$ seviyesine kadar yükselişi beraberinde getirecektir. Bu nedenle 1834$ seviyesinin üzerinde UZUN pozisyon tarafında olunabilir.Gram Altın’da dün sınırlı pozitif bir seyir görülürken, %0.84 oranında yükseli ile 795.73 TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli bazı göstergelerde sınırlı toparlanma görmemize rağmen şimdilik net bir güç kazanımından söz edemiyoruz. 795TL seviyesinin hemen üzerinde yaşanan kapanışı olumlu buluyoruz. Bu seviyesinin üzerinde kalınabilmesi toparlanmayı beraberinde getirecektir. 839 ve 908 seviyelerini kısa vadeli üst dirençler olarak verebiliriz.'denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde, 'FED ’in bu sene izleyeceği para politikası ile ilgili haber akışına değerli metallerin olumsuz bir tepki vermediğini görüyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizleri son üç haftada %1.50 seviyelerinden %1.90’a kadar yükselse de, bu durum ons altın üzerinde baskı yaratmıyor. Bu anlamda faiz artış süreci büyük çoğunlukla fiyatlanmış görünüyor ancak FED’in bilanço küçültme ile ilgili gündemi de önümüzdeki günlerde fiyatlamalar açısından önemli olacaktır. Bu konu netleşmedikçe, tahvil getirilerinin de artmaya devam ettiği ortamda, kısa vadede altın için yüksek bir potansiyel şu an için görmüyoruz. 1.833 direncini aşan ons altında, hareketin devamı halinde 1.870 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. 1.810-1.800-1.780 ise destek olarak izlenmelidir.'denildi

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Piyasalar ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşmasını takip etti. Biden; enflasyon ile mücadelede görevli olanın FED olduğunu, bununla birlikte FED’in parasal teşvikleri azaltma yönünde planlarını desteklediğini dile getirdi. Bu açıklamalar ile birlikte küresel bazda volatilite bir miktar arttı. Geçtiğimiz günlerde ABD 10 yıl vadeli hazine tahvil faizleri son 2 yılın zirvelerini test etmişti. Tahvil faizlerinde gerilemeler yaşanırken, gözler bir yandan da Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime çevrildi. Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığması sonucu artan jeopolitik gerginlikler güvenli liman ihtiyacını artırdı. Artan bu ihtiyaçlar ile birlikte ons altında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Yeni güne başlarken gözler ABD kanadından gelecek olan ekonomik verilerde olacak. 16:30’da açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları ve Philadelphia Fed İmalat Endeksi verileri dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. Tüm bunlar ışığında XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1845 – 1860 – 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1820 – 1800 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Tahvil faizlerindeki düşüş altını destekledi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)