BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yükseliş devam ediyor----

Altında yükseliş devam ediyor

Altında yükseliş devam ediyor
23 Nisan 2020 - 11:21 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, piyasalara yeni bir teşvik dalgası gelebileceği beklentisi ile yükselişini sürdürdü

Altın fiyatları yükselişini ons başına 1,700 doların üzerinde ikinci güne taşıdı. Bu hareket, yatırımcıların dikkatlerini hükümetler ve merkez bankalarının virüsten hasar gören ekonomilerine destek olmak için bir dizi teşvik uygulamalarına daha gidebileceklerine ilişkin beklentilere çevirmesi ve altın destekli Borsa fonlarına (ETF) bu hafta risk varlıklarındaki yükselişe karşın girişlerin sürmesi sonucu gerçekleşti.

Altın bu yıl, korona virüs pandemisinin resesyonları tetiklemesi ve buna tepki olarak, para birimlerinin değer kaybına ve ülkelerin borçluluklarının artmasına neden olabilecek daha önce benzeri görülmemiş mali ve parasal teşviklere gidilmesi sonucu ralli yaptı. Gelecek hafta Fed, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası, pozisyonlarını değerlendirmek üzere politika toplantılarını gerçekleştirecek. Bu toplantılarda ekonomilere destek yönünde yeni kararlar çıkabilir.

Altın son günlerde, fiyatların negatife dönmesi ile birlikte petrol piyasasında meydana gelen ve yatırımcılar arasında risk iştahının azalmasına yol açan kargaşadan da destek buldu. Ham petrol fiyatları Perşembe günü sıfır seviyesinin altından başlattığı toparlanmasını sürdürdü, ancak artan küresel arz bolluğundan dolayı yoğun baskı altında kalmaya devam ediyor.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 1.7 ile 9 Nisan'dan beri en büyük yükselişini gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,720.70 dolara kadar çıkmasının ardından Londra saati ile 07:52'de 1,716.20 dolara geldi. Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Çarşamba günü itibariyle üst üste 23'üncü günde de yükselerek rekor bir seri yakaladı.

Yurt içinde dün altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 380 lira seviyelerinde seyrederken bugün ise 387 liradan alıcı buluyor.

Çeyrek altın 634 lira, Cumhuriyet altını da 2.531 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise 1.713 dolarda dengelendi.

Analistler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Bugün yurt içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla piyasalar kapalı olacak. Yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri başta olmak üzere veri gündemi takip edilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)