BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yukarı yönlü hareket----

Altında yukarı yönlü hareket

Altında yukarı yönlü hareket
03 Şubat 2023 - 10:57 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 1.160 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.900 lira, Cumhuriyet altını 7.710 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,11 azalışla 1.156 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne artışla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,35 üzerinde 1.160 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.900 lira, Cumhuriyet altını da 7.710 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 2,08 değer kaybıyla günü 1.913 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.916 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde önemli merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerin azalması risk iştahını pozitif etkilerken, devam eden resesyon endişesi yatırımcıları temkinli olmaya zorluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın ardından Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının da sıkılaşmanın devam edeceğine ilişkin yönlendirmelerinin dün altın fiyatlarını baskıladığını bildirdi.

Bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.940 ve 1.960 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Fed'in güvercin ifadeleriyle 1950 dolar seviyelerinin üzerini test eden ons altında hafif geri çekilme takip ediliyor. Teknik olarak yükselen kanalın üst bandı direnç, ara bandı ise destek olarak izlenebilir. Küresel piyasalarda risk iştahı Fed'in dezenflasyonist sürece geçildiğini ifade etmesiyle desteklendi. Dolar endeksi 100 seviyelerine gerilerken riskli varlıklara ve ons altına girişler takip edildi. Dün açıklanan ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları da beklentinin altında gerçekleşerek son 10 ayın en düşük seviyesinde oldu. Bugün ise gözler ABD PMI ve Tarım Dışı İstihdam verilerinde olacak. Tarım Dışı İstihdam verisine kadar ons altında temkinli seyir takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Foreks bülteninde, 'Teknik olarak güçlü seyreden ons altında 1,900 seviyesini yukarı trendin korunması adına önemli destek olarak izliyoruz. Bu seviye üzerinde kalındıkça 1,960-2,000 dirençleri hedef olarak izlenebilir. 1,900 altında ise kısa vadeli bir realizasyon hareketi görebiliriz. Değerli metallerde yukarı trendin devamı adına gümüşte de 24,5 bölgesinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz.' denildi.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)