BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yukarı yönlü hareket----

Altında yukarı yönlü hareket

Altında yukarı yönlü hareket
01 Aralık 2022 - 11:11 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.066 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 1.750 lira, Cumhuriyet altını 7.090 liradan satılıyor

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.066 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel yüzde 1,16 değer kazanan altının gram fiyatı, günü 1.060 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,6 artışla 1.066 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.750 lira, Cumhuriyet altını da 7.090 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 1,2 değer kazanmasının ardından şu sıralarda yüzde 0,5 yükselişle 1.780 dolardan alıcı buluyor.

Dünya genelinde artan resesyon baskıları varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürürken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken faiz artış hızını biraz yumuşatmanın mantıklı olduğunu söyledi.

Analistler, Powell'ın faiz artırım hızında yavaşlama sinyalinin doları diğer para birimleri ve emtia karşısında baskıladığını belirterek, buna paralel altının ons fiyatının yükseliş eğiliminde hareket ettiğini kaydetti.

Bugünün veri gündeminde dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI verilerinin yanı sıra ABD'de kişisel gelir ve harcamaların öne çıktığını dile getiren analistler, yurt içinde ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.755 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

İnfo Yatırım foreks bülteninde, 'Piyasalar veri yoğun bir günü geride bıraktı. İlk olarak ABD kanadından gelen ekonomik veriler izlendi. ADP Araştırma Enstitüsü’nün açıklamasına göre ABD’de kasımda özel sektör istihdamı 127 bin kişi arttı. Bu rakam ise son iki yılın en düşük artışı olarak kayıtlara geçti. Veri ardından Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi beklenmeye başlandı. Cuma günü tarım dışı istihdamın 200 bin artması, işsizlik oranının ise yüzde 3.7 seviyesinde kalması bekleniyor. Bununla beraber ABD ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme rakamı yüzde 2.6 seviyesinden yüzde 2.9 seviyesine revize edildi. Ardından piyasalar FED Başkanı Powell’ın yaptığı konuşmaya çevrildi. Washington Brookings Enstitüsü’nde konuşan Powell; Faiz artış hızının yumuşatılmasının mantıklı olduğunu ve faiz artışında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini belirtti. Powell’ın açıklamaları ile birlikte altında toparlanma hareketleri gerçekleşti. Yeni günde ise 18:00’da ABD’de açıklanacak olan ISM PMI verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1802 – 1832 - 1856 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1760 – 1740 - 1721 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde,'Ons altında 1,785 ilk direnç iken, bu seviye üzerinde 1,800-1,870 seviyeleri hedeflenebilir. 1,730-1,700-1,685 ise destek seviyeleridir. Bu aşamada teknik görünüm tekrar güçleniyor, 1,785 seviyesi aşıldığı takdirde kısa vadeli pozisyon alınabilir.' denildi.

Dolar/TL'de yatay seyir

 

Petrol fiyatlarında gerileme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)