BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yön yukarı----

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
24 Kasım 2022 - 11:04 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.052 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.725 lira, Cumhuriyet altını 7.000 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel yüzde 0,6 değer kazanan altının gram fiyatı, günü 1.048 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1.052 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.725 lira, Cumhuriyet altını da 7.000 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,3 artışla 1.756 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın dün yayımlanan toplantı tutanaklarındaki ultra şahin duruşun yumuşayabileceğine yönelik vurgulamaların uluslararası piyasada doları baskılarken, altının ons fiyatının yükselmesine neden olduğunu bildirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in aralık toplantısında 50 baz puan faiz artışına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, 75 baz puan faiz artırım ihtimali oldukça zayıflamış görünüyor. Fed'in şubat toplantısında ise 25 baz puan Faiz artıracağına ilişkin beklentiler ise yüzde 50'nin üzerinde seyrediyor.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları ve Almanya'da İfo endekslerinin takip edileceğini belirterek, ABD'de ise piyasaların resmi tatil nedeniyle kapalı olacağını kaydetti.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceğini öngörüyor. Ekonomistlerin çoğunluğu politika faizinin 150 baz puan düşürülerek yüzde 9'a çekileceğini tahmin ediyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.730 doların destek, 1.780 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1739 seviyesinden açılan ons altın, günü başlangıç fiyatının yaklaşık olarak yüzde 0,54 üzerinde 1749 seviyesinden tamamladı. Dün piyasalar FED tutanaklarını takip etti. Tutanaklarda özetle, Fed yetkilileri, faiz seviyesinin artık faiz artış hızından daha önemli olduğunu belirtti ve politikayı gereğinden fazla sıkılaştırmanın daha büyük risk olduğunu düşünüyoruz diye belirtti. Ek olarak hızlı parasal sıkılaşmanın finansal sistemde istikrarsızlık riski oluşturduğunu belirten Fed yetkilileri, politika sıkılaştıkça Fed’in piyasadaki bozulmalara müdahale etmeye hazır olması gerektiğini belirtti. Ayrıca Fed yetkilileri, faiz artış hızını yavaşlatmadan önce daha fazla veri görmek istediklerini, faiz artış hızının yavaşlatmanın istikrarsızlığı azaltacağını ve faiz artışlarından kaynaklanan risklerin arttığını vurguladı. Dikkat çeken nokta ise para politikasının gecikmeli etkilerinin ve kümülatif sıkılaştırmanın önemini teyit etti açıklaması oldu. Son olarak Fed yetkilileri, nihai faiz seviyesinin daha önce beklediklerinden daha yüksek olacağını öngördü. Tutanakların yayınlanmasının ardından dünyanın en büyük Türev borsası olan CME Group anketine göre Aralık ayı toplantısı için beklenti yüzde 75,8 ile 50 baz puan; yüzde 24,2 ile 75 baz puan olarak gözüküyor. Fed faiz kararı 13-14 Aralık günü açıklanacak. Değerli metal güvercin tonda yayınlanan tutanakların ardından bir miktar değer kazanımı yaşadı. Yeni güne 1748 seviyesinden açılan ons altını teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1765 – 1785 - 1807 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1740 – 1720 - 1704 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizindeki geri çekilme ile birlikte ons altında tepki alımları görülüyor. Mevcut görünümde 1,785 ilk direnç iken, bu seviye üzerinde 1,800-1,870 seviyeleri hedeflenebilir. 1,730- 1,700-1,685 ise destek seviyeleridir. Bu aşamada 1,785 seviyesi aşıldığı takdirde kısa vadeli pozisyon alınabilir.' denildi.

Dolar/TL'de sınırlı yükseliş

 

Borsalarda dikey ralli beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)