BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yeni bir kavşakta mı?----

Altında yeni bir kavşakta mı?

Altında yeni bir kavşakta mı?
08 Ekim 2021 - 13:43 www.finansgundem.com

Fed'in varlık alımı azaltımı takvimi altın üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, Dünya Altın Konseyi küresel piyasalarda stagflasyon endişelerinin artmasının altın fiyatlarını yukarı taşıyabileceğini belirtti

Yılın ilk yarısında altına yaşanan hızlı toparlanmanın ikinci yarıda yavaşlayabileceğine işaret eden göstergeler, enflasyondaki yükselişin devam etmesi ile de yatırımcılar düşük büyüme ve yüksek enflasyon konusunda endişelenmeye başladı.

Dünya Altın Konseyi (WGC) ise tarihsel analizinde düşük büyüme ve yüksek enflasyonun olduğu stagflasyon ortamında, faizsiz varlıklar için fırsat maliyetinin de azaldığını vurgulayarak, en iyi performansı güvenli varlıkların gösterdiğine dikkat çekti.

Altının bu dönemlerde artan belirsizlikler, zayıflayan hisse piyasaları, düşük faiz oranları ve zayıf ABD dolarından destek bularak iyi getiriler sağladığını belirten WGC, küresel büyümeye dair endişelerin borsalarda bir düzeltme gelme ihtimalini ön plana çıkardığını ifade etti.

Konseyhisse piyasalarının Mart 2002’den bu yana gerçekleşen yükselişinin gerçekten etkileyici olduğunu fakat değerlemelerin ekonomik temellerin çok ötesinde arttığını söyledi.

Portföyde çeşitli varlıkların bulundurulmasının giderek önem kazandığını belirten WGC, belirsizlik zamanında birçok varlığın korelasyonunun arttığını ama altının riskli varlıklarla bu zamanlarda ters bir korelasyon içerisinde bulunduğunu, riskli varlıklar yükselirken ise pozitif bir ilişki içerisinde bulunabileceğini de vurguladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, istihdam piyasasının ve ekonomik toparlanmanın kayda değer bir gelişme göstermesiyle varlık alımı azaltımının bu yıl başlayabileceğine işaret etmişti. İstihdam verilerinin zayıflaması ve stagflasyon endişeleri varlık alımının erteleneceğine dair beklentileri artırarak altın fiyatlarını destekleyebilir.

Piyasalarda gün ortası 08/10/2021

Kurumsalların tercihi altın değil Bitcoin

Altında kader günü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)