BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yatay seyir----

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
09 Mart 2023 - 10:50 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.105 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.810 lira, Cumhuriyet altını 7.350 liradan satılıyor.

Dün, dolar kuruna paralel sınırlı şekilde değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 artışla 1.105 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla 1.105 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.810 lira, Cumhuriyet altını da 7.350 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde, 1.813 dolardan alıcı buluyor.

Enflasyon riski varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürürken, özellikle ABD'de ekonomik aktivitenin güçlü kaldığına yönelik sinyaller gelmeye ve fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumuna dün de Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde devam eden ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın 21-22 Mart'ta gerçekleşecek toplantısıyla ilgili herhangi bir karar almadıklarını, açıklanacak verilerin analiz edileceğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bu ayki toplantıda 50 baz puanlık faiz artış ihtimali yüzde 79'a yükselirken, mayıs ve haziran ayındaki toplantılarda da 25 baz puan faiz artışı yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Temmuz ayındaki toplantıya ilişkin belirsizlikler varlığını korurken, temmuzda en az 25 baz puan daha Faiz artırılacağına ilişkin beklentiler yüzde 42 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, piyasalarda yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin beklendiğini ifade ederek, varlık fiyatlarında oynaklığın sürebileceğini bildirdi.

Bugün yurt içinde para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.850 ve 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, "Ons altında yatay fiyatlamalar takip ediliyor. Fed Başkanı Powell’ın şahin ifadeleri küresek risk iştahı ve ons altında baskı oluşturmaya devam ediyor. Asya piyasalarında Japonya büyüme verisinin beklentileri karşılayamaması ve Çin’de enflasyonun beklenenden de fazla gerileyerek yıllık %1 seviyesine ulaşması da risk iştahında karışık seyire neden oluyor. Yarın açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verisi Fed’in faiz kararında belirleyici olabilir. İşgücü piyasasının sıkı kalmaya devam etmesi durumunda Fed faiz artırımlarında agresif olabilir. Yarın açıklanacak veriye kadar ons altında temkinli seyir takip edilebilir." denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, "Gram Altın dün %0,12 değer kazanarak günü 1105.04 seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelere baktığımızda bazı kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası gözlemlenmesine rağmen kesin bir dönüş sinyalinden söz edemeyiz. Kısa vadeli direnç noktası olarak gördüğümüz 1120 seviyesinin aşılamaması durumunda Gram Altında güç kaybı hızlanabilir. Bu direncin kırılması durumunda 1144 direncine eğilim hızlanabilir. 1094 seviyesinin üzerindeki hareketler kısa vadeli görünüm açısından önemini koruyor. 1094 desteğinin kırılması durumunda ise satış baskısı derinleşebilir.

Dün dar bant içinde hareket eden Ons Altın %0,03 yatay-sınırlı değer kazancıyla 1813.83 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Teknik göstergelere baktığımızda ise karışık seyir gözlemlenmektedir. Kısa vadede ilk destek seviyesi olarak gördüğümüz 1804$ seviyesi önemini koruyor. Bu destek noktasının üzerindeki hareketlerde tepki denemeleri görülebilir. Ancak 1804$ direncinin altındaki kapanışlarda Ons Altında düşüş hızlanabilir. İlk direnç noktası olarak ise 1861$ seviyesini izleyebiliriz." denildi.

Deprem ezberleri bozdu! Yastık altı altını olan bankaya hücum etti

 

Altının kilogramı 1 milyon 125 bin 500 liraya geriledi

 

Altında 'Fed' baskısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)