BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yatay seyir----

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
13 Eylül 2022 - 11:17 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.011 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.660 lira, Cumhuriyet altını 6.780 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 1.011 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla 1.011 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.660 lira, Cumhuriyet altını da 6.780 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin hemen altında, 1.725 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerinin son 40 yılın zirvesinden dönüş sinyali vereceği ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek aydan itibaren para politikası adımlarını daha küçük boyutlarda atacağı beklentisi ile doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybetmeye devam ettiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüzde 88 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini aktaran analistler, ekim toplantısı için ise tahminlerin 25 baz puanda yoğunlaştığını dile getirdi.

Analistler, ABD'nin enflasyon verilerinin yanı sıra Almanya'da ZEW beklenti endekslerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 ve 1.680 doların destek, 1.740 ve 1760 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın ikinci işlem gününe başlarken haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri bugün ABD kanadından açıklanacak. TSİ 15:30’da açıklanacak olan ABD enflasyon verisi küresel bazda hareketliliğin oldukça artmasına neden olacaktır. FED kanadında piyasalar önümüzdeki hafta yapılacak toplantı sonrasında 75 baz puanlık faiz artışı kararının verilebileceğinin beklentisi oldukça arttı. Bugün bölgeden gelecek olan ekonomik veri ile birlikte bu konuda ipuçları da aranacak ve yorumlanacak. FED’in şahin adımlar atabileceği beklentisi ve dolar endeksinin güçlü fiyatlamalar yaşaması altın üzerinde makro anlamda baskı yapan unsurlar olarak öne çıkıyor. Küresel bazda merkez bankalarının Faiz artırmaları, herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskı olabiliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1730 – 1740 - 1755 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1712 – 1693 - 1680 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da tepki hareketi zayıfta olsa etkili olurken, dün %0.43 oranında değer kazanımı ile 1724.76$’dan kapanış gerçekleşti. Son günlerde yaşanan toparlama çabasıyla beraber kısa ve orta vadeli göstergelerde güç kazanımı görüyoruz. 1681$ desteğinin üzerinde yaşanan hareketlerin güç kazanabilmesi için ilk etapta 1735$ seviyesinin üzerine kapanış gerçekleşmeli. Mevcut teknik görünüm bu direncin aşılma potansiyelini arttırıyor

Haftanın ilk işlem gününde Gram/Altın’da hafif tepki hareketleri gözlemlendi ve gün %0.37 oranında değer kazanımı ile 1010.59 seviyesinden kapandı. Geçtiğimiz hafta ortasından sonra Trend desteğinin üzerinde süren tepki hareketinin zayıf da olsa etkisini sürdürdüğünü görüyoruz. Göstergelerin toparlanma çabasında olması tepki hareketini desteklerken, 22 ve 50 günlük ortalamaların arasında hareket eden Gram Altın’da 1018$ ara direncinin kırılması harekete ivme kazandıracaktır' denildi.

Altın ithalatı 23 ayın zirvesinde

 

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)