BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yatay seyir----

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
26 Nisan 2022 - 11:32 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 901,8 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.480 lira, Cumhuriyet altını 6.047 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,5 azalışla 901,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 901,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.480 lira, Cumhuriyet altını da 6.047 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 1,8 düşüşle 1.898,1 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yatay seyirle 1.898 dolardan işlem görüyor.

Analistler, emtia piyasalarında merkez bankalarının para politikalarında beklenenden daha şahin adımlar atacağına ilişkin endişelerle oynaklığın arttığını belirtti.

Enflasyonist baskılar, jeopolitik riskler ve Çin ekonomisine ilişkin endişelerin devam ettiğini aktaran analistler, merkez bankalarının sıkı para politikaları neticesinde oluşacak yüksek faiz ortamının küresel ekonomiye etkilerinin daha sert olabileceği görüşlerinin arttığını söyledi.

Analistler, bugün ABD'de dayanıklı mal siparişleri, Richmond Fed sanayi endeksi ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, altının ons fiyatında 1.890 doların destek, 1.940 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Dinamik Yatırım analizinde, 'Altın, 1904 direnç seviyesi altında işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin altında 4 saatlik bar kapanışına devam etmesi halinde düşüş yönlü fiyatlanmalar devam edebilir. Bu durumda ilk destek seviyemiz 1873 olacaktır. Olası, 1904 seviyesi üzerindeki ataklarda ise 1932 direnç seviyesini izliyor olacağız.' denildi

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Gram/Altın’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı artarken, %1.51 oranında düşüş ile 901.89TL’den kapanış gerçekleşti. Dün yaşanan satış sonrasında ara desteklerin hızla kırıldığını görüyoruz. Saatlik grafiklerde göstergelerin pozitif görünümüne rağmen günlük bazda baktığımızda göstergelerde zayıf görünümün devam ettiğini görüyoruz. Gün içi hareketlerde 898 ve 905 seviyeleri ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Saatlik grafiklerde düşüş kanal direnci konumunda olan 905TL seviyesinin kırılabilmesi tepki ataklarına ivme kazandıracaktır.

Ons/Altın’da güç kaybı sürüyor. Haftaya satışlarla başlayan ve gün içinde etkili olan satışlar ile %1.75 oranında gerileyen Ons/Altın 1898.06$ seviyesinden günü tamamladı. Son günlerde etkili olan satışlar ile 1916$ desteğinin de altına sarkan Ons/Altının teknik göstergelerinde bozulmanın devam ettiğini görüyoruz. Gün içi hareketlerde tepki hareketleri görebiliriz. Ancak tepki yükselişlerinin ivme kazanabilmesi için 1916$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1930 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatları, yeni haftanın ilk işlem gününde zayıf bir performans gösterdi ve aşağı yönlü gevşemeler yaşandı. Bu hareketlenmeler ile birlikte ons altın 1891 seviyelerini test etti. Son günlerde altın fiyatlamalarında FED kanadından gelen haber akışları etkili oluyor. FED’in agresif faiz artışı yapabileceği ve Mayıs toplantısında 75 baz puanlık Faiz artışının imkansız olmadığı yönündeki açıklamalar değerli metaller üzerinde baskılar oluşturuyor. Diğer yandan Çin kanadında Merkez Bankası’nın ekonomiyi destekleyeceğine yönelik açıklamalar altında ki baskıların bir miktar azalmasına neden oldu. Yeni günde ABD kanadında 15:30’da Dayanıklı Mal Siparişleri; 17:00’da ise CB Tüketici Güveni ve Yeni Konut Satışları ekonomik verileri takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1915 – 1930 – 1950 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1895 – 1880 – 1865 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

İngiltere'de kamu borçlanması tahminleri aştı

 

Altında Çin etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)