BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yatay seyir----

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
14 Nisan 2022 - 11:29 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 928 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.525 lira, Cumhuriyet altını 6.240 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 artışla 928,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışın hemen altında 927,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.525 lira, Cumhuriyet altını da 6.240 liradan satılıyor.

Altı günlük yükseliş eğiliminin ardından bugün sakin bir seyir izleyen altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,1 azalışla 1.975,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de enflasyonun zirve yapmış olabileceği ihtimalinin ABD tahvil piyasalarında alımları güçlendirdiğini belirterek, altının ons fiyatının ise 1.965 kritik seviyesinin üzerinde dengelendiğini ifade etti.

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğine değinen analistler, yatırımcıların temkinli hareket etmesinin faydalı olacağını bildirdi.

ECB'nin faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmezken, Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği belirsizliklerle varlık alım programlarındaki yavaşlama hızını da koruyacağı tahmin ediliyor.

Analistler, TCMB ve ECB'nin faiz kararının yanı sıra ABD'de perakende satışlar, haftalık işsizlik başvuruları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin de takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.965 doların destek, 1.990 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler TCMB'nin politika faizinde değişikliğe gitmesini beklemiyor.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın hafta başından itibaren kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler sergiliyor ve bu hareketlenmeler ile birlikte yaklaşık olarak son dört haftanın en yüksek seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hafta içerisinde, Ukrayna savaşı ile alakalı barış görüşmelerinin tıkandığı ve askeri operasyonların devam edeceği açıklamalarında bulunmuş ve bu açıklamalar altında yukarı yönlü hareketlenmeleri desteklemişti. Diğer yandan Fed’in sıkılaşma politikaları, Faiz artırımının her fırsatta vurgulanması ve güçlü dolara rağmen savaş konusunda hafta içerisinde bir miktar kötümser haber akışları altında ki talepleri artırdı. Yeni günde piyasalar ABD kanadından gelecek olan ekonomik verileri yakından takip edecek. TSİ 15:30’da açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv. ve Perakende Satışlar verileri küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1980 – 1990 – 2000 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1964 – 1950 – 1940 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da önceki günlerde etkili olan tepki hareketin dün hız kaybettiği görüldü ve gün %0.55 oranında değer kazanımı ile 1977.43$ seviyesinden kapandı. 1965$ seviyesinin üzerinde yaşanan kapanış kısa vadeli yükseliş hareketinin devamı açısından olumlu buluyoruz. Ancak gün içi grafiklerde göstergelerin zayıflıyor olması satış baskısının etkili olabileceğini gösteriyor. Artık ilk destek noktası olarak takip ettiğimiz 1965$ seviyesinin kırılması geri çekilmeyi hızlandırabilir.

Gram Altın’da gün içinde yaşanan volatiliteye rağmen yükseliş kanalı geçerliliğini koruyor. Dün gün içinde 930TL seviyesine kadar yükseliş yaşanırken, kapanış %0.18 oranında değer kazanımı ile 922.80 TL seviyesinden gerçekleşti. 930TL seviyesini ara direnç noktası olarak takip ediyoruz. Yükseliş hareketinin ivme kazanabilmesi için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. 950 ve 990 TL seviyeleri ise kısa vadeli üst dirençler olarak takip edilebilir. 914 seviyesini ise gün içi işlemlerde ilk destek noktası olarak verebiliriz.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Dün açıklanan FED kararının ardından ilk aşamada dalgalanma görülse de yatay seyir sürüyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir.' denildi.

Dolarda sınırlı yükseliş

 

Petrol fiyatları geriledi

 

Altın güçlü duruşunu devam ettiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)