BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltında yatay seyir----

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
04 Şubat 2022 - 11:20 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 787,2 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.294 lira, Cumhuriyet altını 5.286 liradan satılıyor


Dün altının ons fiyatındaki düşüşe karşın, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,7 artışla 787 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 787,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.294 lira, Cumhuriyet altını da 5.286 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,1 artışla 1.807,2 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, küresel bazda merkez bankalarının para politikalarında şahin duruşa geçmesi ve Rusya-Ukrayna arasında artan gerilimle azalan risk iştahının emtia piyasalarındaki fiyatlamalar üzerinde belirleyici olduğunu söyledi.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatı için 1.790 doların destek, 1.810 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altın fiyatları için haftanın en önemli günlerinden biri bugün. Gözler artık tamamen ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisine çevrilmiş durumda. Veri TSİ 16:30’da açıklanacak. FED’in de yakından takip ettiği veri ile birlikte sıkılaşma patikasında atılabilecek adımlar tahmin edilecek. Bilindiği gibi Fed’in ilk faiz artış adımını Mart ayında atabileceği bekleniyor. FED para politikası duruşunda enflasyon ve istihdam sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Verinin piyasaları tatmin etmesi, FED’in sıkılaşma adımlarını daha rahat atabileceği beklentilerini oluşturabilir ve bu beklentiler herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşmasına neden olabilir. Bu sebeple veriler fiyatlamalarda bugün oldukça etkili olacaktır. Haftanın son işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1815 – 1832 – 1852 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1792 – 1780 – 1770 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde,'Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Dün açıklanan FED kararının ardından ilk aşamada dalgalanma görülse de yatay seyir sürüyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir.' denildi.

A1 Capital bülteninde,'Ons/Altın’da dün 1788-1809 bandında volatil bir seyir izlenirken, %0.14 oranında sınırlık gerş çekilme ile 1805.26$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Teknik göstergelerin baktığımızda ise kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası sürüyor. Gün içi hareketlerde 1810$ seviyesi ara direnç olarak takip edilebilir. Bu direncin kırılması gün içi atağı güçlendirecektir. 1814$ seviyesini ise kısa vade de önemli direnç noktası olarak verebiliriz.Gram/Altın’da son günlerde etkili olan yükseliş hareketinin devamı dünde görülürken, %0.20 oanında değer kazanımı ile 788.97$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Gün içi hareketlerde 781TL seviyesini ilk destek noktası olarak takip ediyoruz. Bu seviyesini üzerinde yükseliş hareketinin devamını bekliyor olacağız. Tepki hareketlerinin devamı halinde ise, ilk direnç 795 TL seviyesi verebiliriz.' denildi.

Altında toparlanma çabası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)