BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yatay seyir devam ediyor----

Altında yatay seyir devam ediyor

Altında yatay seyir devam ediyor
05 Aralık 2019 - 09:22 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerinin ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserliğe ve beklenenden kötü çıkan ABD istihdam verisine çevrilmesi ile yatay seyretti.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasına ilişkin iyimserliğe ve beklenenden kötü çıkan ABD istihdam verisine çevirmeleri ile birlikte, bu haftaki küçük dalgalanmalar sonrası yatay seyretti.

ABD ile Çin, Çarşamba günkü habere göre, Hong Kong ve Sincan bölgesine ilişkin gerilime rağmen, anlaşmanın ilk fazının imzalanmasına yaklaşıyor. Bu haber, bu hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın anlaşma konusunda aceleci olmadığını söylemesi sonrası azalan risk iştahını artırdı.

Ancak dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisinin son altı ayın en düşük artışını göstermesinin ardından ABD ekonomisine ilişkin endişeler tekrar ön plana çıktı. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi, Fed'in faiz indirimlerine ara vermesinin ardından, para politikası için anlam ifade edebilecek ipuçları için dikkatle izlenecek.

Spot altın, dalgalı seyir sonrası Çarşamba günü yüzde 0.2 aşağıda kapandıktan sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 09:38'de ons başına 1,475.69 dolarda kaldı. Fiyatlar üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi ve yılbaşından bu yana yüzde 15 yükseldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 16.8872 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 1,874.40 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ve platin yüzde 0.4 kazançla ons başına 898.80 dolara ulaştı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Perşembe günü, düşen ihracattan, doğal afetlerden ve satış vergisindeki artıştan olumsuz etkileyen ekonomiyi desteklemek için teşvik paketi açıkladı.

ABN Amro stratejisti Georgette Boele, altının önümüzdeki aylarda zayfılamasını ve 1. çeyrekte ortalama 1,400 dolarda seyretmesini beklediğini, ancak uzun vadeli görünümün sağlam olduğunu kaydetti.

UBS Group AG analisti Giovanni Staunovo'ya göre, platin fiyatları, altına yönelik yukarı yönlü beklentinin piyasa fazlası olacağına ilişkin beklentilere ağır basmasından dolayı 2020'de yükseliş gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)