BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında uzun pozisyonlar yükseldi----

Altında uzun pozisyonlar yükseldi

Altında uzun pozisyonlar yükseldi
06 Ocak 2015 - 06:32 www.finansgundem.com

Hedge fonları, yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını Yunanistan’daki politik çalkantı ve Asya’daki hükümet girişimleri ile artırdı

Hedge fonları, yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını Yunanistan’daki politik çalkantı ve Asya’daki hükümet girişimleri ile artırdı. Bu durum fiyatların Haziran ayından bu yana en büyük aylık yükselişi göstermesine öncülük etti.

ABD hükümeti verilerine göre altında uzun pozisyonlar, 3 haftadan bu yana ilk kez yükseliş gösterdi ve Kasım ayının ortasından bu yana iki katından fazla yükseldi. Düşüş beklentisi ile açılan kısa pozisyonlar ise 7 haftada 6. kez haftalık gerileme kaydetti. Altın Aralık ayında da artış göstererek yükselişi 2. aya taşıdı.

Gerileyen petrol fiyatları, enflasyonu kontrol altında tutarken, alternatif bir yatırım olarak altına olan talep Yunanistan’da muhalefetin kemer sıkma önlemlerine karşı çıkması ile destek buldu. Kemer sıkma önlemlerine karşı çıkılması ülkenin Euro Bölgesi’nde çıkması ile sebep olabilir.  Çin faiz oranlarını düşürdü ve büyümeyi desteklemek için bankaların bazı mevduatlar için ayırması gereken zorunlu karşılığı kaldırdı. Japonya teşvik önlemlerini genişletti. Altın fiyatları, Kasım ayı başında 4 yılın en düşük seviyesini görmesinden bu yana yüzde 6.5 yükseldi.

New York’taki RBC Capital Markets LLC kıymetli metal stratejistlerinden George Gero, “İnsanlar altına koşuyorlar çünkü altın dolardan sonra son güvenli liman. Yunanistan’da politik çalkantı var ve Almanlara göre Yunanistan’ın eurodan çıkma ihtimali bulunuyor” dedi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre net uzun pozisyonlar, geçtiğimiz iki haftada yüzde 11 gerilemenin ardından yüzde 5.7 yükselerek 30 Aralık’ta sona eren haftada 98,391 seviyesine ulaştı. Kısa pozisyonlar yüzde 8.2 geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)