BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında tepki alımları sınırlı, baskı sürüyor----

Altında tepki alımları sınırlı, baskı sürüyor

Altında tepki alımları sınırlı, baskı sürüyor
04 Mart 2021 - 10:47 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı 411 liradan, çeyrek altın 672 lira, Cumhuriyet altını 2.728 liradan satıldı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 410,9 liradan işlem gördü.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki yükselişin etkisiyle gram altın günü bir önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 410,5 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 410,9 lirada dengelendi. Çeyrek altın 672 lira, Cumhuriyet altını da 2.728 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı ise dün 1.702 dolarla 9 Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından bugün yüzde 0,3 artışla 1.719 dolar seviyesinden alıcı buldu.

Gedik Forex tarafından hazırlanan bültende, “Ons altın, Fed Başkanı Powell konuşmasını bekliyor. ABD tahvil faizinin son bir hafta içerisindeki sert kırılımı, bu haftaki sakin seyrine rağmen dün bir miktar yukarı yönlü tepkisi, ons altını baskılamaya devam ediyor. Dolarında sınırlı yükselişi, altının yükselişini zorlaştıran bir başka unsur olarak görülüyor. Teşvik paketi Senato'da onaylanmadığı için bir diğer baskı yaratan unsur. Paketin onaylanması ve Biden tarafından imzalanması, altını biraz rahatlatabilir. Bugün için gözler Powell'da olacaktır. Son günlerde tahvil faizindeki oynaklık için bir açıklama yapması bekleniyor. Bu açıdan önemli bir konuşma olabilir. Powell dışında ABD verileri takip edilecek. Ons altın için 1730$ - 1746$ - 1759$ dirençler, 1700$ - 1685$ - 1668$ destekler olarak izlenebilir” denildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde devam eden yükseliş, değerli metaller üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Ons altın alçalan kanal içerisinde seyrini sürdürürken, tepki alımlarının ise henüz sınırlı kaldığı görülüyor. Aşağı yönlü hareketin devamı halinde 1.700 ilk destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin altında satışların sertleşmesi ve 1.670 seviyesinin hedeflenmesi söz konusu olabilir. Olası alımlarda ise 1.765 seviyesini ilk direnç olarak takip ediyor olacağız. Kısa vadede ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hareket altın için belirleyici olmaya devam edecektir. Bugün FED Başkanı Powell’ın konuşması en önemli gündem maddesi olacak. Powell’ın piyasaları sakinleştirecek bazı adımlar atması bekleniyor. Düşük bir ihtimal olsa da getiri kontrolünün gündeme gelmesi halinde ons altında sert bir tepki hareketi görebiliriz” diye belirtiliyor.

Dolarda kritik seviye: 7.50

Altında yeniden tahvil düşüşü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)